Delar av min fredag

I dag var jag och Loke uppe strax innan åtta och åt frukost ”tillsammans”. Loke fick ingen gröt idag men han fick smaka på min smörgås och lite banan vilket var rätt okej ändå tyckte han. Efter frukost gick vi ut och jag stoppade Loke i selen och så gav vi fåren kraftfoder, hö och vatten och så mockade jag ut en kärra bajs hos hästarna. När vi kom in igen fick Loke en ny blöja och kläder i stället för pyjamas och vid det här laget var klockan lite efter nio så jag proppade i honom lite mat innan det var dags att gå ut igen.

Loke åkte ner i vagnen, mätt och nöjd, och så traskade vi de två kilometrarna bort till församlingshemmet där veckans vuxen-barn träff håller hus. Det var sångstund idag så vi inledde på nedervåningen med lite sång och hopp och snurr och lite diverse ”rörelser”. Det blir roligt sen när Loke kan vara med lite mer! Nu har han i alla fall avancerat till att kunna hålla i ett plastägg med ris i, snart kanske han kan skaka på det till musiken också! Hehe.

Efter sångstunden (ca 20-30min) gick vi upp och lekte lite och fikade, det var inte så många där idag så det var ganska lugnt. Loke ”lekte” lite med en bil och sprattlade lite på golvet, både på rygg och mage och visade alla sina nya färdigheter.

Vid tolv var det dags att gå hem och Loke somnade i vagnen någonstans innan halva vägen hem. Jag tänkte att han nog skulle fortsätta sova ett tag så jag gick direkt ut till stallet (efter ombyte) och pysslade lite med Kaprifol. Jag gick lite med henne på grusvägen och gjorde lite ”ledarskapsövningar” och sen fick hon jogga lite i linan inne på ridbanan. Hon fick gå både på det plogade och det oplogade så det blev lite varierad styrketräning kan man säga. Hon var väldigt avslappnad och lyssnade väldigt fint på mina kommandon. Och ja, jag longerade i vänster varv också men det var bara högervarvet som fastnade på bild.

När jag var nöjd fick hon täcke på sig igen och gå ut i hagen och jag mockade ut en kärra skit till. I skrivandes stund är klockan tio över två och jag sitter inne med en kopp varm choklad och Loke sover fortfarande i vagnen och har gjort så i ganska exakt två timmar, får se när han kan tänkas vakna. Då blir det nog hopp i hoppgungan tror jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.