Tisdagsgöra

Jag och Loke var uppe strax efter sju i morse och intog frukost och städade lite och lekte innan Loke visade att det var dags för första sovstunden. Då fick han mat och så satte jag honom i vagnen och gick ut. Hästarnas thermobar har varit urkopplad ganska länge men idag tog jag tag i och bytte ut den mot badkaret för ”sommarvattnet” och ställde in thermobaren i ladan till nästa vinter. Även fåren fick omvårdnad och sen gick jag en gång fram och tillbaka på grusvägen utanför stallet så Loke somnade.

Medan han sov grejade jag lite ute i stallet och krattade lite utanför samt rensade ogräs vid huset. Finns alltid saker att göra på en gård!

Vid tolv kom Rebecka och då hade Loke varit vaken en timme ungefär och ätit korv stroganoff till lunch. Jag lämnade dem snart ensamma inne och gjorde i ordning Kaprifol för en utrett. Hon tyckte jag hade lite dålig tajming, det var ju naptime precis just då.

IMG_2581

Hon hängde med in ganska villigt ändå och vi red rundan via skolan och vinkade till alla barnen på förskolan vilket var poppis (hos både barnen och Kaprifol). 4.5km red vi, lite lagom så där i alla gångarter.

Lite senare under dagen var jag och Loke ute igen och rensade ogräs vid huset. Denna gång var han vaken och satt på en filt, han såg och hörde även bilarna som körde på vägen, lite kul. Fast roligast var nog när vi hämtade skottkärran.

IMG_2583

Nu är det läggdags, lite tidigare idag men så har han bara sovit två omgångar idag också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.