Fårig kväll

Innan jag berättar om kvällens får-göra så måste jag bara prata lite höns, alltså våra fina duktiga höns! Inte mindre än fyra ägg har vi fått idag!! Det betyder att alla hönor har lagt var sitt ägg, och jag vet inte om det har nån betydelse men det känns ju som om de borde trivas hos oss då! Vilken härligt pirrig känsla att öppna luckan till redena och se att det ligger ett ägg där! Axel ”hittade” ett när han släppte ut dem ur huset i morse och sen hittade jag ett i taget under dagen när jag var där och kikade för skojs skull, jag trodde inte vi skulle få så många idag redan.

IMG_3584

Så till fåren då. Idag har vi äntligen fått tummen ur att märka lammen. Vi lockade in flocken i boxen i stallet för att de skulle vara lite mer lättillgängliga och sen fångade vi ett lamm i taget och satte på märkningen.

IMG_3594

När vi ändå hade alla inne passade vi på att klippa klövarna på de vuxna tackorna och baggen. Alltså, om nån hade sagt till mig för kanske fem år sen att jag idag skulle sitta på knä framför ett omkullvält får och klippa dess klöv, ja då hade jag nog ändå blivit lite fundersam.

Vi passade även på att byta hage på fåren, så Axel tog kraftfoderbyttan och gick före och fåren hängde glatt på. Ifall ni undrar vad Loke gör en sån här kväll så ligger han och sover och vi har fårens app-kamera i mobilen på honom så vi hör honom om han vaknar.

IMG_3595

Nu går fåren i en liten hage borta vid vår skräphög och rensar lite!

IMG_3599

Och så avslutar vi med hönsen igen va? Här sitter de på sina pinnar! Tuppen Jocke och Molly högst upp, sen har vi från vänster där nere; Koppar, Stina och Silver.

34031555_10216571411265739_8947502937358204928_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.