Hästar

Sedan vi öppnade upp stallet ”på riktigt” för hyresgäster i april 2016 har flocken varit ganska permanent med mina två hästar, Simon och Queen. Under vintern 2016 fick vi tillökning av Zack som i februari året efter flyttade till Örebrotrakten och ny ägare. De fyra musketörerna gick då tillsammans över sommaren innan Calle flyttade in i slutet av sommaren 2017. I mars fick min fina goa underbara Alice vandra vidare då åldern tog ut sin rätt till sist, 27 år gammal och i mitten av maj flyttade Calle och Simon (som hörde till samma ”ägare”) hem till en familjegård. Kvar blev då min Kaprifol, och Queen. De behövde lyckligtvis inte vara ensamma så länge utan två goa tjejer och deras två hästar flyttade in i stallet och snart kom även skimmelskäcken Zingo in och det var återigen fem hästar i hagen.

IMG_4280

Inom kort kommer dock Queen att lämna oss, åldern har tagit ut sin rätt även på henne och det har gått ganska snabbt den senaste tiden med viktnedgång och allt värre artros i lederna. Hon kommer därför få somna in i nästa vecka, tråkigt såklart, men det är ingen tvekan om att det är dags för henne nu. Lyckligtvis kommer vi få behålla Queens härliga ägare i stallet då hon redan har hittat en ny häst och den anlände faktiskt redan igår.

IMG_4630

En supersöt (brun..) valack med en hel del vitt på. Han kallas för Mille och verkar vara en go kille.

IMG_4633

Han kom ganska sent i går kväll och fick således komma ut i en egen hage och först på fredag kommer vi släppa ihop hästarna. Resten av gänget tog det hela med ro och hade det riktigt gott i morse när jag tittade till dem innan jobbet.IMG_4634

Så nu för några dagar har vi sex hästar här på gården! Vi har ju faktiskt tillstånd för att ha sex hästar på gården men det är inget jag gärna har under en längre period eftersom betet ska räcka till alla och för att det inte ska bli för trångt runt höbalen och ligghallen på vintern. Det skulle vara en liten ponny till Loke i så fall 😉 Fast den lär ju få gå med fåren om den inte ska spricka av all mat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.