Stolpar och tråd

Ikväll blir det som sagt stängsling för hela slanten, nästan alla våra hyresgäster + respektive kommer och hjälper oss och Axels föräldrar kommer och passar Loke + ordnar lite mat till oss alla så det kommer säkert gå smidigt! Första planen var att börja med att riva hagen i skogen och sen ta med materialet därifrån till nya hagen, men jag och Axel påbörjade arbetet lite igår redan så det ska gå ännu smidigare idag. Vi jobbar ju dagtid nästan allihopa så vi vill ju gärna inte stängsla till midnatt.

Så efter middagen hoppade vi upp i traktorkärran och skumpade ut till hagen och började ta loss tråden från stolparna och dra upp stolparna.

IMG_4892

Sen åkte vi runt med traktorn+kärran och slängde i stolparna och så rullade vi upp tråden. Axel tillverkade en liten mojäng i förrgår med en stav genom trådrullen + en ”adapter” till skruvdragaren så vi kunde rulla upp tråden supersnabbt på rullarna igen. Det tog jag aldrig nån bild på men här är en bild på våra kycklingar i stället, de har blivit accepterade av Koppar och Silver, även om de inte riktigt är bästa vänner ännu. Men det är väl som de flesta andra djur att de behöver lite tid innan de blir en flock.

IMG_4890

Vi hann nästan rulla upp all tråd innan himlen öppnade sig och det efterlängtade regnet kom (det hade droppat lite ett tag men nu kom det mer). Så vi slängde upp den sista tråden på kärran och åkte hemåt med alla stolpar, tråd och grindhandtag. Vi drog över Lokes sovtid med en och en halv timme ungefär, så traktorresan hem slutade så här:

IMG_4894

Han vaknade till när jag bar in honom i huset så jag kunde byta blöja och ta på pyjamas, och sen somnade han gott i sin säng. Så här sover han nästan alltid i sin säng; benen uppdragna och gärna huvudet mot en kant. Så söt.

IMG_4897

Väldigt skönt i alla fall att skogshagen är nerplockad, då kan vi direkt börja med att stolpa för ny hage i eftermiddag!

I morse vaknade Loke när jag gick upp så han fick hänga med ner, det var mer spännande att titta på när Katla åt frukost än när jag gjorde det, helt klart.

IMG_4900

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.