Sova på mage

I början av förra veckan slutade jag amma Loke. Han har alltid ätit väldigt bra, både mjölk och vanlig mat och när det närmade sig jobbdags för mig trappade jag ner amningen en del och lagom till att jag började jobba ammade jag bara en gång på eftermiddagen, vid läggdags och under natten. Nån gång i augusti tog jag bort eftermiddagsamningen och så planerade vi in att sluta helt under min semester ifall att det skulle bli dålig sömn flera dagar i rad. Jag har ju hoppats på att Loke, som många andra, skulle tappa intresset för amningen så det skulle bli ett naturligt avslut, men han har varit väldigt förtjust i amningen och ”snuttandet” så det verkade inte finnas på kartan riktigt. Men nu i september fyllde han ju ändå ett år och jag kände mig ganska färdig med amningen. Det var mysigt och väldigt praktiskt när han var mindre, men nu när han är äldre kändes det lite mer ”onödigt”, även om det fortfarande var en enkel tröst-grej.

img_5367

Så i början av förra veckan fick han sin sista slurk mjölk och efter det har det bara varit välling på kvällen och vatten på natten. Om man bortser från att vi tajmade det hela med tredagarsfeber med en riktigt varm och febrig pojke på natten så har det gått över förväntan bra. Jag har mest varit ”orolig” för att jag inte skulle kunna lägga honom på ett smidigt sätt utan att amma honom till sömns, men det har inte varit några problem alls. Axel tog de första dagarna för att bryta mönstret lite men sen har jag lagt honom utan problem. Vi har bara haft lite halvdana läggningsrutiner men det har ändå varit tillräckligt för att Loke ska veta att det är dags att sova och han somnar på bara ett par minuter uppe i sovrummet. Jag trodde också att han skulle bli lite mer frustrerad/arg av att inte få komma till att amma, men efter första-andra natten var han helt med på att han inte skulle få nåt. Loke vet dock fortfarande vad brösten är till för så jag får sova i t-shirt ett tag till tror jag. Han ”ber inte” om det men om han får syn på dem så suger han tag direkt, hehe.

IMG_4941

I går var äntligen mjölkfabriken helt slut efter ett par ganska spända och ömma dagar, trots att jag ändå inte ammade så mycket på slutet, men så har jag alltid haft rätt mycket mjölk ändå. I natt har jag därför ÄNTLIGEN kunnat sova på mage igen, efter typ ett och ett halvt år utan möjlighet till det. Det var dock inte lika skönt som jag mindes det, kanske har blivit avvand helt enkelt. Lite besviken faktiskt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.