Spikat och klart

Jag och Axel har varit ganska sparsamma med att ta ut föräldradagar innan Loke fyllde ett år, vilket betyder att vi har ett stort gäng kvar. Vi har därför bestämt att vi väntar till efter nästa sommar med att stoppa in honom på förskolan. Han är bara liten en gång och vi trivs båda med att vara hemma med honom, det kommer dessutom bli ganska långa dagar så fort han börjar på förskolan eftersom vi båda jobbar en bit hemifrån. Från och med februari har vi båda varit hemma ca åtta månader med Loke och de sista månaderna delar vi på. Axel kommer vara hemma med Loke tisdagar, onsdagar och torsdagar medan jag är hemma med honom måndagar och fredagar.

För egen del tror jag att det kommer bli perfekt. Jag hade nog alltid velat jobba tre dagar och vara ledig resten, hehe.

img_6692

Han utvecklas fortfarande i rasande takt den här lilla pojken. Jag tänkte ett slag när han hade lärt sig gå, att vad händer nu då? Nu har han ju lärt sig det största? Men han har lärt sig nya saker nästan varje dag jag kommer hem från jobbet. Han säger fler och fler ”ord” och man kan be honom om saker, och han gör det. Han kan exempelvis hämta bollar, skor och specifika böcker. Säger man att han ska hämta boken med hunden i, eller boken om Eeeeeemil, eller Pettsson och Findus, då gör han det. Han kan bläddra fram till rätt sida i boken om det är ett specifikt djur man frågar efter, han kan peka på Findus och hönsen på alla sidor och han vet ju såklart hur djuren låter fortfarande. Förutom kossorna, de säger BÄÄÄÄ. Men det är ju detaljer! Får åka på studiebesök till vår höbonde som har kor…

Han kan även ta sig upp och ner från älgen här ovan, och igår när älgen stod lite nära soffbordet klättrade han upp på soffbordet från ståendes på älgen… Vet inte riktigt om jag ser fram emot den dagen han klättrar upp på köksstolarna… De är lite för höga fortfarande men det är inte länge kvar.

En annan kul grej är att han kan skåla, han kan även initiera skålen helt själv och när man ska ta på en ny blöja eller byxor liggandes på skötbordet så säger man ”lyft”. Då tar han spjärn med fötterna mot min mage och lyfter upp rumpan från bordet så det går enkelt att dra upp blöjan/byxorna.

44308794_312473869582237_1402220626445336576_n

Sen kommer det ju lite humör ibland också såklart. Han vet precis var alla godsaker (banan, yoghurt, tomat, risgrynsgröt) finns och han går ofta till kylskåpet och vill ha nåt, och får han det inte så blir han arg, haha. Detsamma gäller alla saker som han inte får ha, men samtidigt är han ganska lätt att avleda ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.