24:e januari

Årets fattigaste dag, frufridagen och jordnötssmörets dag. Jag tyckte det sistnämnda lät roligast så jag åt det på min frukostmacka.

Gårdagen var en ganska vanlig onsdag. Jag kom hem efter jobbet och Loke möter mig i hallen, hjärtat smälter varje gång. Han har lärt sig att ”pussas” så under kvällen fick jag några pussar både på kinderna och på handen, haha. För att få till själva pussljudet lägger han tungan mellan tänderna och klickar med tungan, bedårande gulligt. Vi åt middag tillsammans, lekte lite, läste lite böcker och sen var det läggdags. Det tog en stund för Loke att varva ner i går, så han skuttade omkring en del i sin säng och gjorde massa roliga ljud, men efter en stund lade han sig ner och så småningom slöt han sina små ögon och somnade sött.

Jag gick då ut till stallet och skrittade en liten runda med Kaprifol, barbacka! Helt rimligt att göra det i dag 2 av uppsutten igångsättning efter vila! Men det gick så bra så. Fåren fick kvällsmat och jag tittade till hönsen innan jag gick in också. Vi har fortfarande låne-hönorna hos oss, deras ägare har varit hemma i Sverige ett par veckor men har haft lite sjukdom i släkten så vi behöll dem ett tag till så de kunde resa hemifrån utan större bekymmer. På söndag ska vi eventuellt dit på middag så då tar vi med hönorna till dem.

När jag kom in efter stallet hade Axel precis börjat måla lite delar till panelen i hallen. Här är första lagret på de vertikala bitarna målat!

Vi har nu allt material till den nedre delen av hallen tillsågat och allt är målat åtminstone en gång. Det ska slipas och målas en gång till innan vi sätter upp det och sen målar vi de två sista lagren på plats så vi kan snygga till synliga skarvar mm. Därefter ska det sågas till lite material till själva trappan, och sen när allt är målat och fixat är det bara golvlister och någon typ av ”övre list” som ska till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.