Helgen del 1

Även om jag är ledig även i morgon så är det ju inte helg på samma sätt eftersom Axel jobbar. Så nu är helgen slut och vi har smågrejat lite, men har väl inte gjort nåt större.

Igår var vi hemma hos de som vi köpte våra får av. De har nu fått iväg alla sina får eftersom de ska sluta med den delen av verksamheten och vi köpte då sex stycken av deras fårgrindar. Och tittade på traktorer och provsatt fyrhjulingar.

Förra året lånade vi ett par grindar att ha inför lamning vilket var smidigt, kan tänka mig att de är bra till annat också när man har dem permanent. När vi fått hem grindarna gjorde vi en ”box” inne i fårhuset där vi stängde in baggen. Nu är det nämligen dags för tackorna att få börja äta ordentligt med kraftfoder och det ska inte baggen äta. Dels för att han inte behöver det iom att han inte är dräktig, men också för att baggar kan få urinsten vid för mycket kraftfoder. Så nu står Baggis alltså i en liten box så tackorna kan äta kraftfoder i fred.

Det blev ridning igår också! Provade banan först men den var fortfarande ganska isig så det blev en uteritt på grusvägarna i stället. De är helt tinade och supersjuk och härliga! Passade på att galoppera en ordentlig bit och det var mycket trevligt!

Nu blev det ju massor av text så det får bli en del två i morgon för dagens händelser. Det var ju dressyrträning idag! Men inte i vanliga ridhuset för det hade drabbats av lätt översvämning…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.