Helgen del 2

I lördags fick jag ett sms från ridhusinnehavaren inför söndagens dressyrträning, ridhuset var delvis översvämmat så träningen kunde inte hållas där. Det fick i stället bli hemma hos en av de andra som är med och tränar, i deras ridhus i Fly (Alingsås). Lite segt för min del, att behöva lasta och åka i stället för att bara skritta ner till ridhuset, men samtidigt lite kul att rida på nytt ställe! Så jag fick packa bilen, koppla släpet och när hästen var redo, stoppa in den i släpet. Det gick bra att lasta, kunde göra det helt själv så allt var klart när Axel och Loke kom ut för att göra oss sällskap.

Det tog en dryg halvtimme att köra och väl framme var Kaprifol lite på tå men höll sig ganska i skinnet. Jag ledde runt henne ett tag på området innan jag sadlade och gick in i ridhuset. Det vanliga ridhuset vi rider i är ca 40m långt och detta var fullstort 20*60-manege så lite bonus var det ju att åka dit! Gott med långa långsidor ibland.

Träningen gick bra, lite ”oridna” och rostiga efter vilan och slappheten över vintern och konditionen på både hästen och ryttaren kunde varit bättre! Kaprifol kämpade på fint och blev ordentligt trött och svettig i plusgraderna och sin ganska så mycket utvuxna päls. Men vi kom ihop oss lite mer med tidens gång och vi är snart på banan igen nu när våren kommit också (hehe!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.