Det ljusnar

Idag är jag tillbaka på jobbet igen och efter fyra dagar hemma märks det ännu tydligare var mycket ljusare det blir! I dag ljusnade det medan jag körde till jobbet, himla härligt ändå! Och solen går ner först vid fem, underbart.

Men igår var jag hemma med lille grabben och dagen inleddes med ganska blåsigt och lite snöigt väder så vi var bara ute en kortis och matade fåren och tittade till hönsen och hästarna. Sen gick vi in igen! Någon gång där under förmiddagen åt vi fruktsallad.

Inte svårt att tyda vad Loke tyckte om det.

Vi fortsatte att vara inne medan vinden ven och mellan lekarna inventerade vi golvlister till hallen och slipade lite panel. Loke är väldigt hjälpsam! Och söt. All panel är förövrigt uppe nu, nu saknas det bara två lager färg, golvlister (som ska spacklas, slipas, målas) och en övre list som ska tillverkas (…).

Efter lunch mojnade vinden och solen kom fram, precis enligt plan. Så jag stoppade ner Loke i åkpåsen och så hämtade vi Kaprifol och gick en promenad i vårvärmen. Fåglarna kvittrade och snön smälte. Kaprifol verkade må fint efter söndagens lite tuffare dressyrpass, men det passade ju fint med en promenad i skogen. Loke somnade några meter in i skogen, också det helt enligt plan.

Även hönsen vågade sig ut när solen kommit fram, det blåste fortfarande en del så de spatserade snabbt in i ligghallen och sandbadade och letade efter saker att picka i sig. Lustigt nog verkar de hitta en hel del.

Miljöträning för hästarna kan man nog säga!

Loke fortsatte att sova gott i vagnen när promenaden var över så Kaprifol fick lite extra ompyssling och jag hann även slappa lite i soffan. När Loke vaknat blev det lite mer frukt och sen gick vi ut och lekte. Lite senare tände jag grillen för kvällens middag (grillad vildsvinskarré) och då fick Loke stå på en stol innanför ytterdörren och titta på genom fönstret medan jag tände eld på tidningspapper och vedträn. Det var förvånansvärt uppskattat. Han var dock noga med att berätta för mig med stora ögon och gestikulerande händer när jag kom in, att det var ju varmt där vid grillen!

Och ja, sen blev det lite lek, middag och läggdags för lilla barnet! Axel la Loke igår, men så här såg det ut när jag la honom en annan dag. Kunde dock inte låta bli att dra bort sovormen lite så han inte hade den över ansiktet, hehe. Och så filt på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.