Hästar och hagel

Igår anlände som sagt den nya hästen till gården, hon kallas för Anna och är ett sextonårigt fullblodssto. Liten och söt! Ihopsläppet gick bra, jag var lite nyfiken på vilken häst Kaprifol skulle ”skydda” och hon valde att ta den lilla vita under sina vingar och bestämde sig för att det var hennes ponny. Mille blev därför lite dumpad av Kaprifol och blev därför ganska snabbt kompis med Anna. Lite lustiga de där hästarna. Men de är redan ganska ok med varandra och kan även stå och äta ihop vilket är skönt.

Jag red som sagt ut Kaprifol igår, och idag blev det lite hoppning på banan. Jag ställde upp två småhinder på ena volten där jag tänkte hoppa lite ”lydnadshoppning” och byta galopp mm.

Som ni ser var det sol innan jag red med lagom till att jag tränsade Kaprifol öppnade sig himlen och det började hagla… Nåja, inget att göra åt det! Så jag gick ut och hoppade upp och så skrittade vi en vända innan jag red in på banan. Vädret växlade drastiskt mellan hagel, sol, hagel, sol och till sist regn, men som jag sa till Kaprifol när hon stannade och vände rumpan mot vinden, sånt här väder kan det ju vara på tävling också så det är lika bra att träna vidare! Jag hoppade de två små hindren lite åt olika håll och sen rullade vi på en volt och hoppade de ett par gånger. Jag la även en 8-volt över det mittersta hindret och bytta galopp och det gör hon riktigt fint faktiskt.

Efter passet, som blev lite kortare än om det inte hade haglat på oss, var vi blöta! Det blev en avskrittning ut runt gården i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.