Tömd gödselstack!

I tisdags fick vi vår gödselstack så gott som tömd! Den var ju rätt full redan när vi flyttade in och för ca ett och ett halvt år sen fick vi den tömd till knappt hälften och nu började det bli fullt igen. Förra gången var det vår höbonde som tog gödslet men den här gången var det en annan bonde som var intresserad eftersom han skulle plöja upp en åker ganska nära oss. Han har ekologiska kossor och får inte använda konstgödsel, så han var tacksam för får skit. Hans traktor var dessutom lite mindre än vår höbondes, så han kom åt lite bättre och kunde som sagt ta nästan allt.

Ser ni förresten vem som fick åka med i traktorn? Sicken lycklig pojke! Axel sa att han fattade direkt hur man ”körde” och hjälpte till att föra spaken fram och tillbaka och tittade bakåt när de backade, och framåt när de körde framåt. Haha, så gulligt. Och snällt att han fick åka med!

Det är ju ingen liten gödselplatta vi har! Nu när den nästan är tom visade det sig dessutom att den liksom sluttar ner mot ridbanan så den var ännu djupare i den delen än vad vi trodde att den var. Här är Loke som storleksreferens!

Det var bra att få se lite hur plattan ser ut också så vi vet att den är hel. Nu har det ju samlats vatten i den vid större regnskurar så vi trodde väl inte annat, men nu vet vi mer säkert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.