Gota cup, Vartofta

Dags att summera dagen lite! Morgonen gick smidigt i alla steg och vi var på plats i goooood tid på tävlingen. Tillochmed först och funktionärerna hade precis börjat bygga banan, hehe. Men det rullade på bra ändå, banan gicks och snart var det dags att plocka ut hästen och skritta fram, jag var ju som nummer fyra ut.

Vi hade inte vår bästa framhoppning men gick ändå in på tävlingsbanan vid gott mod. Kaprifol gjorde stora ögon på det mesta och gick lite med handbromsen i vilket gjorde att jag fick driva på rätt bra, och ändå blev det lite undertempo och sirapsgalopp på de flesta ställena.

Vi kom ändå hela vägen till hinder nummer fem innan det tog stop. Vi fick ett dåligt hopp på fyran och det var bara åtta-nio galoppsprång fram till femman så jag hann inte riktigt få ordning på grejerna eller drivningen till femman som dessutom hoppades mot en byggnad där en dörr stod och slog i vinden. Så ett stop där helt enkelt, men vi kom över på andra försöket och hoppade de resterande hindren 6-9 felfritt, om än i lite undertempo. På grund av det sistnämnda och volten jag fick lägga vid femman fick vi även tidsfel och slutade därför på hela SJU fel! Men men, det lägger vi på rutinkontot helt enkelt!

Kaprifol fann sig fint i att bli lastad och stå och vila i släpet under resten av klassen samt pausen inför nästa klass. Vi stod på en kulle och kikade på tävlingen, och hade samtidigt koll på Kaprifol i släpet, så det var himla praktiskt.

I andra klassen, 85cm och laghoppning, startade jag som nummer fjorton och tävlingen gick undan ska ni veta så det blev inte mycket väntan i mellan. Framhoppningen gick bra andra omgången och snart var det vår tur igen! Till den här omgången hade handbromsen trillat bort helt och ersätts av någon typ av raketbränsle, hehe. Kaprifol hade plötsligt eld under hovarna och flög över första hindret och fortsatte i en serie studs och bus och jag hade full schå att sitta kvar och hålla i tyglarna och styra samtidigt.

Jag fick inget flyt alls denna rundan, Kaprifol hoppade utav bara tusan och hoppade mig nästan ur sadeln på vissa hinder. Jag fick vara på henne lite extra på tredje hindret, som orsakade många stop under dagen (inget konstigt med det dock) men hon hoppade det. Vi fick ett nedslag på en oxer, vi drog med oss den främre bommen, gissar att vi kom lite nära så hon hann inte få upp bakbenen. I övrigt felfritt så fyra fel landade vi på. Känslan var dock mycket bättre i denna klassen, nu var Kaprifol lite mer sig själv och bjöd både före och efter hindren och kändes mer säker på vad hon skulle göra. Jag hängde med dåligt och var inte alls riktigt beredd på den förändringen från första klassen, men vi lär oss väl vi också så småningom!

För resten av laget plockade även de på sig lite fel, (4, 10 och 4) så med ett stryk-resultat hamnade vi på tolv fel och en bit ner i resultatlistan. DOCK vill jag nämna att just denna lagtävling är rätt udda då det inte finns nåt maxantal på antalet lagmedlemmar. Tre resultat ska räknas, men man får vara hur många ryttare som helst. Vissa lag hade tre ryttare där då allas resultat räknades, och de som exempelvis vann hade sju ryttare i sitt lag varav då de fyra sämsta kunde räknas bort. Helskumt upplägg tycker jag, i vanliga fall är alla tre eller fyra ryttare och tre resultat räknas, vilket ju blir lite mer rättvist. Nåja, till nästa omgång är vi gissningsvis fem ryttare och med lite mer kött på benen efter idag kanske vi kan få resultatet att se lite roligare ut! Roligt hade vi i alla fall och fin är hon ju ändå min häst!

2 tankar på “Gota cup, Vartofta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.