Ledig mitt i veckan

Det blir inte många arbetsdagar för mig den här veckan, med en ledig onsdag bara sådär! Axel och Loke är såklart hemma igen sen i tisdags och vi var lediga allihop igår. Axel åkte ut och fiskade med grannen på morgonen och jag och Loke sov till tjugo i åtta. Rätt lagom ändå!

Efter frukost gick jag och Loke ut och såg till djuren och lekte lite med allt möjligt, och under tiden så dammsögs vårt hus!! Jajamän ni läste rätt. Jag och Axel har ju en historik av att inte vara så bra på att växla julklappar eller födelsedagspresenter på rätt dag, så när Axel hämtat ut min födelsedagspresent i tisdags dröjde det nog inte ens en timme innan vi öppnade den, hehe. En robotdammsugare!! Jag har sagt länge att jag skulle vilja ha en, men varit lite tveksam till om det är värt det, och Axel har nog varit lite mer skeptisk än jag. Samtidigt har vi ett ganska bra hus för en robotdammsugare, med få trösklar och ganska mycket öppen yta, och mycket katthår, hästhår, sand, smuts, lera, hö och ja. Allt sånt. Axel har gjort omfattande research och det landade på denna! En Roborock, som vi snabbt döpte till Rocky.

Vi lekte såklart med den en del redan på tisdagskvällen när Loke gått och lagt sig, man kan nämligen styra den från mobilen och leka radiostyrd bil typ, haha. Men det var först på onsdagen som den fick städa huset för första gången, så det var nu det stora testet kom!

Och som Rocky städade!

Här ser ni att han städade vår undervåning, inklusive badrummet där den enda (och höga!) tröskeln finns, på 70 minuter. Han rör sig systematiskt över golvet och inte planlöst som många andra robotar och det kändes helt klart dammsuget när jag och Loke kom in när det var klart. Den tar sig även in helt okej under köksbordet och matsalsbordet. Fräsigt va! Än så länge är vi båda väldigt nöjda med Rocky, dessutom kan han moppa golvet också så det får vi ju prova nån dag. Det tror jag nog dock inte så mycket på, men det kan ju vara roligt att testa!

Efter lunch och Lokes middagslur stack vi ut på en runda i skogen på sju kilometer. Axel och Loke cyklade och jag red. Härlig temperatur, grönt och fint och pigg och glad häst!

Sen blev det lite småpyssel och middag i form av stekt gädda som Axel fångat under sin fisketripp, därefter en kvällsrunda runt gården och så bad för Loke innan läggdags.

1 tanke på “Ledig mitt i veckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.