En dag på gården

Nu borde jag haft ett gäng bilder för att beskriva dagen som gått, men det har jag inte så det får bli ett torftigt inlägg. Vi har i alla fall gjort lite stängselarbete. Förra året gjorde vi halva hästarnas vinterhage får-proof och nu har vi jobbat på att göra det hela vägen runt. Vi har även satt upp förstärkningar i hörnen och vid grindarna så det står bättre och så att det framförallt går att spänna fårens ståltråd ordentligt. Vi hade dock inte tillräckligt med ståltråd hemma så vi blev inte klara, men det är inte mycket kvar i alla fall. Planen är att hästarna går ut i sommarhagen på måndag (de avmaskades igår) och så släpper vi fåren där så fort vi fått klart staketet, kanske måndag kväll eller tisdag? Då får de äta det som hästarna lämnat i ”toalett-områdena” några dagar-nån vecka eller hur lång tid det nu tar, och efter detta flyttar vi över fåren till trekanten ut mot gärdena. Blir nog bra!

Vi bakade kladdkaka till eftermiddagsfika!

Och kycklingarna är pigga och glada. Mamma Brons tar hand om dem och ser till att de äter.

Deras lilla bur är öppen så de kan gå i hels boxen om dem vill men än har de inte verkat vara intresserade av det. Det är ju inte jättevarmt ute så de ligger mest under mamman och värmer sig gott. Här har vi inte riktigt nån plan än för att återintroducera lilla familjen till flocken men vi tänkte åtminstone vänta tills Koppar eventuellt fått sina kycklingar. Det bör hända på typ onsdag!

Kaprifol har fått röra på sig också! Jag hoppade lite på banan och det kändes helt okej 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.