Dressyrat

I går blev det ett pass i paddocken för min och Kaprifols del, efter en skrittrunda runt gården som uppvärmning. Lite seg inledning på passet men vi kom igång fint sen tycker jag! I dag rider Kaprifols medryttare (hon har haft ett litet uppehåll pga smittspridningen i vintras då hennes egen häst är dräktig + resor med skolan men nu är hon tillbaka igen sen en veckas tid) och i morgon är det dressyrträning nere i ridhuset. Det var länge sen nu så det finns nog lite att ta tag i igen, känner att jag inte riktigt tränat så seriöst den senaste tiden, men det går ju gärna lite i vågor det där. Kaprifol kändes i alla fall himla fin andra halvan av passet igår och fick igång ett bra tramp och var mjuk och fin i båda varven.

Vi får bättre och bättre ordning på galoppen också och det blev inga oplanerade avbrott igår. Vi kunde rulla runt i en lugn och relativt stadig galopp och varva lite mellan volter och långsidor utan omslag i galoppen eller trav. Inga läskiga får i hagen bredvid paddocken nu heller när de är flyttade till hästarnas vinterhage! Inte för att de var så läskiga egentligen, men lite att titta på var det ju när lammen skuttade runt eller nån ruskade på sig lite för häftigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.