Tisdagsnöjen

Jag var som sagt föräldraledig med Loke igår och vi inledde förmiddagen med att åka in till Vårgårda och inhandla lite hönsfoder bland annat. Vi var på Djur och Natur och de har ju lite blandat sortiment, jag fick släpa med mig Loke därifrån när vi var klara….

Men man kan ju inte få allt här i livet och även om han blev lite arg först glömde hans snart bort den här traktorn och plaskade i lite vattenpölar medan jag lastade in i bilen.

I övrigt var det ju ganska fint väder igår, lite blåsigt bara, men vi var ute en del. Rensade lite ogräs och lekte med barnet.

När kvällen kom var det dags att laga mat. Loke hjälpte till såklart. Typ.

Och så kom Axel hem och det blev snart läggdags för barnet. Vi hade en lite ”rolig/intressant” händelse vid pyjamaspåtagningen då Loke säger ”daj po-po”, vilket betyder ”bajs potta”. Vi har ju inte direkt pott-tränat Loke än utan tänkte ta tag i det under semestern. Men vi pratar ju om toalett och pottan och han sitter där lite då och då, och mamman kissar ju rätt ofta numera (haha) så det blir ett naturligt inslag i vardagen så att säga. För ett par dagar sen lärde han sig att säga potta (eller po-po då) och nu när han sa ”bajs potta” frågade jag om han ville bajsa på pottan och då sa han Ja. Så jag satte honom där och tänkte inte att det skulle hända så mycket för han hade ganska nyligen bajsat rätt ordentligt, men han tryckte faktiskt på och det kom massa luft och en liten klutt. Kul ändå! Känns ju som att han fattat vad det hela går ut på.

Axel tog sen läggningen av barnet och jag gick ut till stallet till min bruna springare. Jag skrittade fram en sväng i skogen och sen red vi ett pass dressyr. Hon var riktigt fin! Jobbade vidare med sidvärts och förvänd galopp, det går bättre och bättre helt klart! Tyvärr missar vi torsdagens dressyrträning för den blev flyttad till ett ridhus i Alingsås och just på torsdag blir det lite bökigt att ta den tiden till att fixa med att köra dit. Men det är ju egentligen Beatrices rid-dag så jag erbjöd mig att ”hålla lite träning” för henne i stället!

Det är förövrigt otroligt skönt att ha en häst som håller sig fin i hullet även om hon går på bete (och fri tillgång på hösilage resten av året). Jag tycker hon är fin i kroppen över lag nu, vinterpälsen är i princip helt borta och hon är glansig och fin. Lite mer muskler skadar ju aldrig, men det tar vi väl en annan gång, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.