Ett galler

Om ni kanske minns har vi två spiltgaller liggandes, varav det ena hittades förra våren i fårens vinterhage under ett lager mossa. Jag tycker de är fina och har funderat länge och väl på var de skulle kunna sitta nånstans. Nu behövde jag dock inte funders längre för en av hästarna bestämde det åt mig. En av hästarna roar sig nämligen med att slänga ner grimmorna från väggen och det vore väl okej om det bara var så. Men den senaste tiden har hästen lyckats bryta av skruvarna som krokarna sitter uppe med och det inte bara en gång utan flera gånger. Och då är det ju inte bara att hänga upp grimman igen liksom.

Så ett av gallren blev rengjort och målat och nu sitter det uppe som ”skydd” åt grimmorna. Hoppas jag, det återstår väl att se om det hjälper.

Den senaste veckan (eller två?) har grimmorna hängt nån annanstans för ALLA fem skruvar till krokarna var avbrutna. Men nu är de på plats igen!

Gallret var lite skevt undertill så vi fick sätta en liten distans där, men det funkar ju! Tycker det blev fint!

Det ska dock målas igen, såg att jag missat en del också, hehe. Men det är många skrymslen och sidor som skulle målas! Tänker att jag målar det igen sen när stallet är tvättat, så kan jag passa på att förbättringsmåla lite på övriga metallområden också.

2 tankar på “Ett galler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.