Tidig morgon

Idag och i morgon byter vi hämtning och lämning på förskolan för Axel har någon form av ”geodagar” på universitetet och ska på middag ikväll mm. Jag var således på jobbet redan halv sju i morse och går hem vid tretiden i em för att plocka upp Loke på vägen. Kul att få göra den roliga delen! Haha. Igår hade vi en lite sämre lämning, Loke hade sovit riktigt dåligt och var ledsen större delen av morgonen och var därav lite ynklig vid lämning. Ingen gråt dock, men ändå sådär så det skär i hjärtat. Jag fick sms från förskolan lite senare att han var glad och som vanligt, himla snällt!

Loke är ju, och har alltid varit, en go och glad kille men har väl en lite ”sämre” period för tillfället. Tålamodet är kortare än vanligt och han vill bestämma allt, och när han inte får det så blir han arg och kastar saker, slåss eller sparkas. Det humöret kan även komma fram när han är trött och uttråkad på samma gång, vilket ofta är fallet på kvällarna. Ungefär då man själv är som piggast och gladast, eller hur! Han testar alla gränser och ibland kan man riktigt se hur han skannar av situationen och letar efter något som han vet att han inte får göra. Bara att bita ihop, förklara vad man får göra och inte göra och snabbt avleda och hitta på nåt annat! Om man kan.

I går vid frukost hade vi en ”rolig” situation där han som sagt var ledsen/arg om vartannat så han fick sitta i mitt knä och fick en skål med lite yoghurt. Men han ville inte äta med den skeden, han ville inte bli matad och han ville inte äta själv. Men han ville ha yoghurt! Framförallt ville han ha mer yoghurt, trots att det fanns på tallriken och jag försökte ”finta bort” det hela med att ge honom en droppe till, eller låtsas hälla upp mer i skålen men det gick såklart inte, hehe. Han bröt ihop totalt. Och han hade såklart inte blivit nöjd av att få mer yoghurt där och då heller. Inte lätt att vara liten! Så det blev ingen yoghurt i slutändan, men han skulle ju få frukost på förskolan lite senare så ingen katastrof. Tänkte mest att han skulle få i sig nåt och kanske piggna på sig lite, men det gick ju sådär va!

Ja, barn är ju härliga nästan jämt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.