En glad onsdag

Börjar nästan fundera över om även Loke läser här och kanske skämdes lite över sitt beteende för igår var han sitt vanliga goa glada vanliga jag igen! Himla skönt! Han sover plötsligt bra igen också, både natten till idag och igår, märks på hela familjen kan man säga.

Det var som sagt jag som hämtade honom på förskolan igår och även om man på ett sätt gärna vill att barnet ska skina upp med hela kroppen och komma springandes, så är det väldigt roligt att han har lite svårt för att sluta leka med det han håller på med. Även igår hade han ätit som en häst, kissat på pottan, sovit bra och lekt både inne och ute.

När vi kom hem fick han öppna de två babyboxar jag hämtat ut på vägen från jobbet. Tänkte nog att det inte var nåt som han kunde roa sig med där i, men man vet ju aldrig! Tråkigt nog var det rätt oinspirerande innehåll och dessutom i princip exakt samma i båda; en nappflaska, två nappar och en badanka. Badankorna roade vi oss med i badet senare på kvällen i alla fall!

Och trots att Loke inte haft napp i munnen på säkert 1,5 år visste han precis var den skulle vara! Han ser ju andra barn med napp så klart, och han tyckte det var kul att tugga på den en stund men sen åkte den bort, hehe.

Axel var ju på Geodagar i Lerum och fick trerätters middag, så jag och Loke fick äta själva. Kyckling med philadelphiaost, ris och lite grönsaker. Slank ner fint.

Och sen gick vi ut! Hönsen fick lite ris-rester (jag lyckas alltid koka för mycket så även efter att matlådan var fylld var det en del kvar). Vi har sagt i säkert två veckor nu att vi ska börja nacka tupparna, som har börjat lära sig gala, skrattretande!! Men än har vi inte hunnit med det så det är fortfarande tio höns till antalet. Koppar saknas på bilden, hon ligger och ruvar lite, får se om det verkligen kan blir nåt. Tror inte hon har mer än typ två ägg.

Och Loke ville sitta i traktorn! Han är väldigt söt när han klättrar omkring där inne, låtsas köra, vill öppna och stänga dörrar och berättar var nyckeln till traktorn finns och vet exakt hur man gör när man startar den. Han kommer inte åt nyckeln dock, än, hehe.

Och så hämtade vi posten!

Vi plockade även lite mer fallfrukt och la in i stallet och så la vi in spån i boxen inför Kaprifols boxvila kommande vecka. Jag köper ju spånpellets från vår höbonde i vanliga fall, men nu kom en av våra hyresgäster och frågade om vi ville ha sågspån från hennes granne för 5kr säcken. Och det är inga små säckar!! Så det nappade vi på och fick hem ett gäng, kanske aningens dammigt men blir nog toppen att blanda det med lite pellets.

Så grymt mysigt att spåna boxar. Gillar egentligen hela den ”stalla in-grejen” med spåna, lägga in mat och vatten och höra hästen nöjt tugga efter kvällsfodring en murrig höstkväll. Men sen vill jag ju släppa ut hästkraken direkt igen, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.