Första VAB-dagen

Loke hade inte sin bästa natt, natten till fredagen, och vaknade upp hostig, hes och ganska hängig så jag bestämde att det var dags att prova på att VAB:a. Vid nio-tiotiden, efter att ha hostat upp en del slem i halsen, var barnet plötsligt jättepigg och glad, så jag undrade nästan om det kanske var ett förhastat beslut. Han sov en dryg timme runt lunch och var fortsatt ganska pigg. Vi åt lite frukt när han vaknade och så satte vi oss i soffan och klappade på en kelsjuk Askja. Loke var lite klängig och ville kramas, och så ofta vill ju inte barnet ligga still i soffan så jag utnyttjade tillfället lite så att säga. Och det dröjde inte länge innan han såg ut så här:

Tänkte att han kanske var lite sjuk ändå, så jag lät honom sova och han låg där och småsnarkade i en och en halv timme tror jag. Jag hann påbörja maten lite och när han vaknade satt han med vid bordet och tittade på när jag hackade resten av grönsakerna till dagens tacos.

Efter middagen körde vi bort Blondie och Lilla grå till hagen vid tennisbanan, det är bra återväxt i år! Här kan de gå månaden ut i alla fall gissningvis.

Finns både gräs och en del sly att tugga på så de var rätt nöjda.

Klockan var inte så mycket än när vi kom tillbaka så vi satte upp två till stolp på betongplattan så nu saknas det bara en stolpe i gräset på den bortre sidan så är den klar sen. Den andra sidan väntar vi med för vi får gissningsvis ett lass grus nästa vecka och det är nog enklare att fixa det innan vi gör staketet helt klart.

Loke var stundtals glad och hjälpsam, och stundtals lite hängig och klängig. När vi städat efter oss och fixat lite med Kaprifol gick vi in och åt smörgås och efter det kom lite feber smygandes till Loke. Det blev en snabb tandborstning och pyjamaspåtagning och barnet kunde knappt hålla sig vaken trots att klockan bara var strax efter sju och han sovit nästan tre timmar under dagen. Han däckade ganska omgående i sängen men vaknade ett par gånger under kvällen och natten. Idag känns han ganska pigg än så länge, men lite varm också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.