Höns-update

Det har hänt lite på hönsfronten sist jag skrev något om dem, och främst handlar det om att de har ändrat lite i antal. Vi hade ju tio höns; Tuppen Titan och de vuxna hönorna Silver och Koppar och så de sju ”kycklingarna” som inte längre är några kycklingar utan närmar sig ganska vuxen ålder. Kycklingarna bestod av fem tuppar och två hönor och två av tupparna har faktiskt gått ner i grytan. Den här gången har vi provat två olika currygrytor och det blev riktigt gott!

Därav skulle man kunna tro att vi har åtta höns kvar, men de är faktiskt nio till antalet… Koppar har nämligen legat på ETT ägg och således kläckt fram en kyckling. Vi trodde nog inte att det skulle bli något av hennes ruvande så här ”sent” på säsongen, annars hade vi ju sett till att hon fått fler ägg.. Men en kyckling är ju roligare än ingen!

Koppar har redan tagit med den ut ifrån hönshuset och börjat visa den hur man letar mat! I mellan varven sätter hon sig platt på marken och kycklingen kryper in under henne för att inte bli kall. En himla bra mamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.