Tårtkalas och shoppingrunda

Gårdagens kalas blev lyckat! Loke är ju inne i en lite blyg period och håller gärna händerna framför ansiktet så han inte ”ska synas”, men det släppte ganska snabbt tyckte jag. Vid fikabordet babblade han på fint och stal en del uppmärksamhet, så söt som han är. Goda tårtor blev det också! Och Loke fick flera roliga paket!

Och lite arvegods fick vi också! Just i den här finns det ju lite att växa i, men alltså SÅ söt! Och Loke godkände att ha den på sig också, bara det är ju en vinst i sig. Han har en annan supersöt frotté-grej med luva, men som man trär över huvudet och den blir han tvärilsk när mamman försöker sätta på…

Efter kalaset åkte vi hem och hämtade hästsläpet och körde vidare till Borås. Vi har bestämt att fixa fårhuset i veckan+ helgen nämligen och då behöver vi lite material. Ett tag tänkte vi ju återanvända en del av den gamla inredningen men eftersom vi gör om ligghallen rätt ordentligt blir det mer krångel än nytta. Vi kom även på en ganska bra grej och det är att bygga väggarna av formplywood. Det går snabbt och smidigt att bygga (vi har till stor del anpassat ligghallens mått efter storleken på skivorna), och eftersom ytan är glatt blir det lätt att hålla rent.

Så vi svängde in på Hornbach och Jula och inhandlade sju skivor plywood, stolpar, stolpskor, skruvar och lite andra smågrejer. Idag blir det inget jobbat för Axel är på älgmöte, men resten av veckan kör vi nog på lite smått. Planen är att ha det hyffsat klart på söndag kväll så vi kan ta in bagglammen där inför måndagens lastning inför slakt. På onsdag ska även tackorna klippas, så då behöver de kunna komma in och eventuellt torka ett par dagar innan klippningen så även då behöver vi ligghallen.

På vägen hem från Borås stannade vi och köpte pizza som vi intog när vi äntligen kommit hem igen! Och så fick vi ju tömma bilen på alla grejer också!

Och så ställde vi ut stolpskorna lite snabbt i fårhuset för att kunna visualisera lite hur det skulle kunna bli. Och det blir nog bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.