Nya rutiner!

Ja då var det dags att ändra om i livet igen, föräldraledig och Loke på förskola mån-ons, 8-12. Vi började bra och sov till strax före klockan ringde vid sju, Loke var på solskenshumör från start och röjde runt på övervåningen medan jag klädde på mig.

Frukost intogs och så gick vi ut och släppte ut Kaprifol och hönsen, och matade fåren.

Därefter tog vi oss till förskolan och Loke steg glatt in och jag stack hem igen. Jag fixade då med mockning i stallet, ny hage till Kaprifol och så fick verkstan lite färg på väggarna.

Jag målade bara nedre delen under fönstren eftersom det behövs två lager där.

Blir ju snabbt en förbättring ändå! Vi ska spackla lite hål mm innan nästa lager färg dock.

Kaprifol fick en promenad och hittade några äpplen längs vägen.

Vid det här laget var klockan elva och jag gick in och tog lunch och slappade på soffan en stund innan jag gick bort och hämtade Loke på förskolan. Planen var att han skulle somna i vagnen på väg hem, vilket han väl i princip gjorde precis när vi kom fram, bara det att när jag stannade vaknade han till och var plötsligt jättepigg. Så det blev ingen middagslur utan vi fick ta det lite lugnt inne i stället. Nån timme senare tyckte jag han verkade trött så jag gick ut med honom igen men han blev bara arg vad jag än gjorde i princip.

Jag minns inte riktigt hur vi gick vidare därifrån men så blev han väl ändå lite gladare på nåt vis och ville gunga, så det gjorde vi.

Sen blev det plötsligt väldigt tyst och stilla i gungan.

Varför kan barnen bara inte göra som man säger? Halv fyra var klockan här och Loke somnade alltså i gungan… Jag la över honom i vagnen och förberedde middagen och hann rensa lite ogräs innan Loke vaknade efter 40min sömn. Ganska lagom ändå när klockan var såpass mycket.

Så kom Axel hem och vi åt middag, tittade till alla djuren igen och sågade ner några vinbärsbuskar.

Idag är det en ny dag och Fårklippning står på schemat. Och lite små förberedelser inför morgondagens återbesök för Kaprifol. Nervöst och spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.