Klippning av får

I går morse lämnades Loke på förskolan och därefter satte jag igång med ”djursysslorna” här hemma. Kaprifol fick en ny liten hage med några strån gräs i, hönsen fick komma ut och fåren fick ingen frukost eftersom de snart skulle klippas och det ska helst inte göras på full mage. När Kaprifols box var mockad ställde jag in fyra fårgrindar så klipparen enklare kunde få fatt i fåren, boxen är ju rätt stor! Fåren lät sig lockas dit utan några bekymmer.

I väntan på klipparen mockade jag lösdriften också, hästarna har börjat få lite stödfodring av hö och någon enstaka bajs hamnar därmed numera vid stallet. Idag eller i morgon ställer vi ut första höbalen för säsongen!

Jag är väldigt nöjd med hur det blev med betongplattan! Och det kommer nog kännas ännu bättre ju längre in mot hösten och vintern vi kommer. Ingen mer lera precis här i alla fall!

Så kom fårklipparen och klippte våra fyra flickor och de fick snart komma tillbaka till sitt hus. Jag hann inte göra så mycket mer än så utan fick gå in och äta lunch och sen traska bort och hämta Loke. Han var inne på sin tredje portion kåldolmar när jag kom så jag satt med vid bordet medan han åt färdigt. Gott med mat alltså.

Eftermiddagen var ganska händelselös men så kom Axel hem och det blev middag!

Och lite senare på kvällen åkte jag till Gäsene för styrelsemöte.

Idag är det torsdag och klockan 13.00 ska Kaprifol befinna sig på kliniken i Husaby för återbesök efter operationen av bakknäna. Lite nervöst och spännande. Återkommer med rapport såklart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.