Övning ger färdighet

I morse övade jag och barnen inför vardagen som börjar på måndag! Axel fick sovmorgon och jag gick upp när Lokes ”väckarklocka” ringde klockan sju. Nora fortsatte att sova några minuter till i sitt nest på köksbordet så jag hann plocka fram kläder till båda barnen och servera mig och Loke lite frukost innan även hon ville ha frukost.

Suddig bild på Loke från igår, klart björnen ska ha filt och mat! Loke försökte amma den först men hans tröja var inte kompatibel med det riktigt så han fick en flaska i stället, haha. Sötnos.

Efter frukosten blev det blöjbyte, påklädning, tandborstning och mera mat till Nora innan jag la ner henne i vagnen och tog på Loke jacka och skor. Och så gick vi ut! Det mesta gick väldigt smidigt men jag kan de många moment som ”kan gå fel” så lite marginal ska vi nog ha på måndag när vi ska försöka vara på förskolan strax efter åtta.

Ut kom vi i alla fall och Nora somnade efter lite missnöjda ljud och Loke hängde glatt på till stallet. Där tog vi in Kaprifol och gav henne dagens uppmärksamhet och täcke inför eftermiddagens regn.

Därefter fick hönsen komma ut! Här ser ni kycklingen som börjar bli ganska stor.

Och så fick fåren mat också såklart innan vi gick tillbaka till huset då Loke ville gunga. Ser väl himla mysigt ut ändå va?

En minut senare vaknade dock Nora och tyckte det var onödigt att ligga mer i vagnen. Försökte få henne att somna om genom att gå runt lite men det blev ingen långvarig lösning. Så jag gick in och Axel hade precis ätit frukost mm så han gick ut i stället så Loke kunde fortsätta leka ute.

Så fick Nora lite mat och var sen vaken ganska länge innan hon ville ha mer mat. Efter det var hon sen lite kinkig med att inte vilja fortsätta sova om jag la ner henne så vi slappade i soffan tills Loke och Axel kom in helt enkelt. I skrivandes stund sover hon dock gott i sitt nest, vi har ätit lunch och Axel är ute och går en insomningspromenad med Loke. Så får vi se vad vi hittar på resten av dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.