Tvåbarnsmamma

Då var första ensamma dagen som tvåbarnsmamma nästan över! Och vi har överlevt alla tre! Natten var sisådär men det ledde till att jag fick sovmorgon till strax efter halv åtta, inte så dumt. Båda barnen var på rätt humör så frukost intogs i relativ lugn och ro; Loke åt sin yoghurt med müsli och Nora var nöjd lite halvslumrande i nestet.

Efter frukost lyckades vi så småningom ta oss ut, Loke är inte så hjälpsam just i momentet ta på ytterkläder men det gick ganska smärtfritt idag. Nora somnade omgående i vagnen så först gick vi till stallet och gav Kaprifol dagens dos medicin och omvårdnad, sen fick hönsen komma it och fåren fick frukost. När detta var gjort satte jag igång med förmiddagens aktivitet, nog för att Loke var hemma från förskolan så var han pigg och i princip frisk och nåt behövde vi hitta på! Så jag packade in ungarna i bilen och åkte in till Biblioteket. Vi har faktiskt inte varit där efter BVCs lilla introduktionsträff där när Loke var bebis, så det var ju änna dags.

Loke hittade såklart en traktorbok som vi läste!

Nora försökte sätta alla käppar i hjulet hon kunde för att göra vår första utflykt lite mer spännande. Bajsblöjor fick bytas och hon skulle ha mat vid de mest olägliga tillfällen. Men vi överlevde! Och införskaffade ett lånekort så vi fick med oss två böcker hem också. Skoj!

Efter biblioteksbesöket åkte vi hem och åt lunch och sen gav vi oss ut igen då det är enklast för mig agg söva Loke i vagnen. Det dröjde inte länge innan både han och Nora sov gott.

Nora vaknade dock samtidigt som vagnen stannade så hon fick hänga med och elda i pannan och så gick vi in och ringde mormor som vi hade ett missat samtal ifrån. När det var klart sjönk jag ner i soffan med Nora och tänkte att Loke sover en stund till, dags att slappa lite! Jag hann inte mer än så för då hördes det ett glatt ”MAMMA!” utifrån vagnen. Bara att springa ut och hämta in Loke som tyckte det räckte med knappa 30min sömn idag. Hehe, jaja! Vi lekte inne en stund, lite klurigt dock för Nora ville inte riktigt sova (trots att hon var rätt trött!) om jag inte bar på henne och lite opraktiskt att ha henne på armen hela tiden när jag vill ge Loke uppmärksamheten. Så jag stoppade henne i selen och så gick vi ut. Då sov hon gott och Loke fick gunga och leka i sandlådan. Kallt var det dock!

Vid halv fem gick vi in, drack varm oboy och så lagade vi mat så den var klar lagom tills pappa kom hem en timme senare. Inte illa va! Nu när Nora var ordentligt invaggad till söms sov hon fint vidare i sitt nest ända tills jag ätit upp min middag tillochmed.

Så en bra dag alltså! Sen kommer faktiskt inte vardagen se ut så här så ofta för måndag-onsdag kommer Loke ju gå på förskolan under förmiddagen och torsdag-söndag kommer vi faktiskt ha sällskap av Axel. Han jobbar numera enbart på Universitetet en tid framöver och har semester alla fredagar resten av året och är även hemma torsdagar. Himla lyxigt!!

1 tanke på “Tvåbarnsmamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.