En smidig dag

Idag har allt flutit på väldigt smidigt och jag har stundtals känt mig som en supermamma alltså! Största och nog enda fadäsen var att jag glömde skötväskan hemma när jag och Nora åkte till BVC, men det betydde bara att vi fick tigga en blöja och själv skriva i dagens siffror i boken när vi kom hem. Men vi tar det från början!

Jag vaknade nån minut innan klockan ringde 06.30 i morse och hade inte hjärta att väcka något av barnen som sov gott. Så jag slumrade/halvsov 20 min till och tänkte att vi skulle nog hinna till förskolan ändå. Tio i sju gick jag upp och gjorde mig i ordning, tog fram kläder till barnen och ställde fram frukost. Så vaknade Nora och jag bytte blöja och kläder på henne och så väckte jag Loke typ tio över sju. Han blev lyckligtvis på glatt humör på en gång och studsade med ner och åt frukost. Nora höll sig glad också och kunde ligga och sprattla för sig själv så även jag kunde äta med båda händerna.

Resten av morgonbestyren avklarades raskt, Nora fick mat och så tog vi ut vagnen och gick bort till Förskolan, klockan var strax före åtta och vi kom således fram i utmärkt tid!

Loke var glad i att äntligen komma till förskolan igen och lämningen gick smidigt. Nora sov utanför i vagnen och sov även en stund efter att vi kommit hem igen; jag hann släppa ut hönsen, mata fåren och mocka ut en kärra med bajs från hästarnas lösdrift. Sen var Nora färdig med vagnliggandet så vi gick in. Det behövdes dock inte mer än en dos mat så slumrade hon igen. Nu passade jag dock på att ha lite sofffmys jag med innan det var dags för BVC.

Besöket på BVC gick snabbt och okomplicerat. Nora väger nu 4130g och är 54cm lång vilket betyder +205g och 1cm sen förra veckans besök!

På vägen hem plockade vi upp Loke som var trött och glad. En liten extra vända med bilen fick honom att sova gott. Jag körde då upp med bilen och hämtade lite mer ved då den tagit slut under morgonen. Hehe, tänkte det var smidigt när ändå båda barnen sov i bilen.

Sen in i garaget och tända i pannan och så tog jag med mig Nora upp i huset, Loke fick sova kvar med öppen bildörr och öppet upp till huset. Fördel med garage under huset helt klart! Båda fortsatte sova så jag gjorde pizzadegen till kvällens middag, röjde köket och tog det lite lugnt i soffan. Loke vaknade efter ca 1.5h sömn vilket var rätt lagom. Vi fixade då lite pizzasallad, kokade tomatsås till pizzan och kavlade ut degen, varvat med lite lek. Nora sov och sov med en kort matpaus i mitten nånstans och vaknade lagom tills det blev dags att göra själva pizzorna.

Det sista gick ju dock bra att göra med henne på armen och så kom Axel hem lagom till att den andra pizzan blev klar. Gott blev det också! Lite imponerad att jag lyckades med allt faktiskt.

Efter middagen blev det höbalskörning, vedkörning och så hann vi med att bygga lite duplo också innan Loke fick hoppa i säng.

1 tanke på “En smidig dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.