Heldag i huvudstaden

Vilken dag det blev och vad smidigt det mesta har flutit på! Vid tio anlände vi till Naturhistoriska Riksmuseet och där inne gick vi igenom utställningar med dinosaurier, mängder av fåglar, vattenlevande djur, diverse däggdjur och annat. Det var spännande helt klart, men kanske lite mycket att ta in för Loke och sen är han ju fortfarande ganska liten. Men han skötte sig jättefint mest hela tiden.

Även Nora skötte sig strålande. Hon sov större delen av tågresan och var glad och vaken ända fram till strax före lunch. Hon låg och sprattlande glatt i vagnen och tittade sig storögt omkring.

Vid halv tolv år vi lunch inne på museet och till Lokes glädje hade de pannkakor på barnmenyn. Jag och Axel är högrev, potatismos och rödvinssås och sallad. Gott! Efter lunchen gick vi en trappa upp och kikade på ”svensk natur”. Otroligt fina montrar med naturtrogen miljö runt alla olika djur. Och så kikade vi på den stora mineralsamlingen också såklart!

Vissa häftigare än andra helt klart.

Ett gäng fluorescerande små stenar också…

Halv ett gick Axel iväg för lite jobb/ett möte. Orkar inte gå in på detaljer här och nu men det handlar om ett analysinstrument som finns i en av flyglarna på museet i alla fall. Jag tog då barnen och vagnen och gick en runda i solskenet. Loke kunde gott sova lite, vilket han snart gjorde och Nora fortsatte sova hon också. Jag tog mig till en lekplats non kilometer bort och satte mig på en bänk i solen och njöt av värmen, sovande barn och hade det allmänt gött i 45 min. Då väckte jag Loke, lite dumt kanske men tänkte att det skulle räcka så. Men han vaknade väldigt vissen (vilket han typ alltid gör efter ”lunchrasten” numera”) så det blev inte så mycket lekt på lekplatsen vilket var min tanke. Vi tog oss snart tillbaks till museet igen och det slumpade sig så att vi kom dit bara några minuter innan Axel var klar.

Vi tog då tunnelbanan tillbaka till centrum, promenerade runt ett tag och sen gick vi in på en taco-restaurang där vi väntade på att Nils och Marsha skulle möta upp oss. De bor ju i Södertälje vilket är ganska nära ändå, så kul att de ville komma in och ses 🙂 Loke blev gladast!

Vi åt på restaurangen tillsammans och promenerade sen in till centralstationen för en liten kaffe innan hemresan skulle börja.

Hemresan gick också helt okej. Loke var helt slut och övertrött så han fick sitta med telefonen och titta på traktorfilmer. Vi var säkra på att han skulle somna men han kämpade på och höll sig vaken tills bilresan hem från Herrljunga. Inte heller Nora sov på tåget hem, hon var pigg och glad i princip hela tiden.

Så sammantaget en väldigt lyckad resa, med tågdebut för Loke och första större utflykten med två barn! (Som inte bara inneburit att åka till släktingar). Det var också första resan som vi inte hade med oss någon potta till Loke. Han har varit jätteduktig och kissat på toaletterna både på museet, på restaurangen och på tåget och det blev inga kissolyckor trots lite juice till lunch och mammas fanta vid tacosen. Sen hade vi lite ”otur” att han behövde göra nr två också, och det är ju lite ”svårare”. Först vid tredje försöket kunde/ville han bajsa på toaletten. Det kom lite i kalsongerna innan men det allra mesta hamnade i toaletten. Hemma bajsar han alltid i pottan så det var väldigt duktigt ändå tycker jag. Stora killen!

Lite stolt över oss nästan, vi överlevde alla fyra och roligt hade vi också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.