Vagnpremiär

När Loke lämnats på förskolan idag satte jag och mormor direkt igång med att se över Nasses vagn och sele. Selen oljades in och vagnen fick ny sits i form av tre brädor. Även ryggstödet behöver nya brädor men det funkar till vidare. Jag kollade även så jag hade grejer att fästa vagnen i selen med och det visade sig att grejerna till Alices sele passade riktigt bra.

Mina draglinor var ju dock alldeles för långa så det får jag införskaffa, men det går ju att köra lite ändå även om åkturen för både häst och passagerare är behagligare med dessa. Så efter lunch fick Assim komma in och bli borstad och påselad, och så spände vi för honom för vagnen. Här skulle Loke hämtad på förskolan i häst och vagn! En liten dröm jag haft i flera flera år faktiskt. Urpsrungligen skulle det ju såklart vara Alice som skulle dra vagnen, men det hann vi ju inte tyvärr. Men Assim klarade det alldeles utmärkt!

Jag ledde honom första biten eftersom jag inte känner honom så bra än. Men han drog på så fint så, och brydde sig inte om trafiken eller nåt annat runtomkring. Så snart kändes det lugnt att hoppa upp i vagnen och åka sista biten till förskolan.

Mamma höll ponny och barnvagn medan jag hämtade Loke, och så fick Loke hoppa upp i vagnen bredvid mig. Och så åkte vi hem! Nasse fattade direkt att vi skulle hem och skrittade på så fort han kunde, kanske lite ängslig ändå i sitt nya liv.

Loke tyckte det var roligt att åka vagn!

Nöjda och glada över dagens premiärtur!

4 tankar på “Vagnpremiär

  1. Vilken trevlig liten tur, Alice ler nog i de sälla jaktmarkerna.
    Finns det någon plats på förskolan som Loke kan parkera ekipaget när han börjar köra dit själv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.