Nu är det söndag

Lite dagvill här uppenbarligen, men dagarna flyter gärna ihop ibland. Idag har vi tagit det ganska lugnt iom att Loke är lite krasslig, och vädret inbjuder inte till några utomhusaktiviteter precis. Jonas var här och verkade hästarna idag (skulle kommit igår men det blev idag i stället). Det gick super, Assim är enligt uppgift urjobbig att sko, men jag vill ju prova att ha honom barfota och det var inga problem att bara verka hovarna. Skönt! Jag har klippt honom lite mer också men hann inte klart så får fortsätta nästa gång det är uppehållsväder så pälsen är lite torr.

Helt klart lite meckigt att klippa en sån liten häst! Men kolla bara vilken snygging det finns under allt hår!

När klockan närmade sig fyra åkte vi in till Tångahallen i Vårgårda för att kika på när Hovis-Jonas tävlade agility med sin hund.

Båda barnen tyckte det var spännande med alla hundar! Jonas skulle springa sex olika lopp med sin hund, men vi stannade bara på ett för det drog ut på tiden och vi behövde hem och äta middag innan det blev för sent. Men skoj att se ändå, lite likt en hästtävling ändå.

Efter middag och nattning av barn gick jag ut till stallet för att natta djuren och pyssla lite med hästarna. Kaprifol har ett sår på ena frambenet sen igår, så det var toksvullet idag. Ser dock inte så illa ut men får ju se till att hålla det rent i alla fall. Nasse fick prova täcken, jag fick ju med ett när jag köpte honom men i detta väder regnar det snart igenom så nåt att byta med är ju trevligt. Så efter lite kontakt med en vän (eller kanske mer väns vän) fick jag några täcken av henne som hon inte längre använde. Jag mötte upp henne utanför hundtävlingen och fick tre stycken täcken med mig.

Ett var för litet men de andra två funkade fint. Lite slitna men hänger allt med ett tag till. Sen fick Nasse utforska stallet medan jag nattade fåren och hönsen och städade efter mig. Det var skoj tyckte han!

Och sen ut i skitvädret igen. Men först behövde han rulla in täcket lite.

Himla go kille detta!

2 tankar på “Nu är det söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.