Vintern är här

Idag vaknade vi som väntat upp till en ganska så vit värld, som blev vitare och vitare för varje minut. Därav tog jag en extra tjock och go tröja på Loke idag!

Sen snöade det ju på tvären så det gick bli bilen till förskolan idag faktiskt. Loke fick inleda dagen med att gå till byahallen och leka, sen hade de lekt ute i snön före lunchtid. Jag och Nora höll oss mest inne. Hon somnade i bilen medan jag var inne och lämnade Loke så jag körde upp med bilen till stallet när vi kom hem och fixade djuren och mockning av lösdriften. Hon vaknade samtidigt som jag var klar, och så gick vi in. Vid nästa sovpaus kunde hon därför sova inne.

Jag tog en ganska lugn förmiddag. Lite tvätt blev fixad och några golv torkade, men i övrigt gjorde jag inte så mycket.

Vid ett hämtade jag Loke på förskolan och jag gick som vanligt mot ”älgrummet” för att hämta en sovande Loke. Men jag blev stoppad av en av pedagogerna som då pekade bakom mig, och där satt ju Loke och pusslade! Han hade inte somnat idag för ovanlighetens skull, utan hade legat och småpratat med en kompis. Så gulligt!

Det fortsatte att blåsa och snöa hela eftermiddagen så vi höll oss inne faktiskt. Lekte lite allmänt, bakade lite och lagade mat. När Axel kommit och vi ätit maten var det dags för lite snöröjning! Axel plogade och jag skottade. Och mockade lösdriften en gång till. Så lite utomhusluft blev det där och ännu mer för mig när Loke somnat. Då gick jag ut och red Kaprifol en runda i pannlampans sken i skogen. Vädret var ju inte det roligaste men rida är ju roligt ändå! Kaprifol tyckte nog att jag var galen som skulle ut i detta, men hon tyckte allt att det var ganska kul att busa i snön. Lite sabeltandade tigrar här och var i mörkret bara, men vi överlevde! Nasse fick en liten promenad också så även han fick pulsa i snön!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.