Vakendag

Idag har Nora haft en vaken-dag, det är lite antingen eller med henne! Antingen sover hon hela dagen, eller så är hon vaken större delen av dagen. Därav har det blivit lite spring ut och in idag för att få saker gjorda! Hon somnade första gången precis när jag var tillbaka hemma efter att ha lämnat Loke så då bytte jag snabbt jacka och skor och fixade fåren och hönsen. Sen tog jag in Kaprifol och borstade henne och tömkörde henne på ridbanan.

Nora vaknade precis när jag var klar, hon brukar faktiskt vara rätt snäll med det där! Så hon fick sitta upp i vagnen medan jag satte täcke på Kaprifol inför nästa regnperiod och släppte ut henne i hagen. Sen gick vi in och grejade lite och sjöng Busiga spindeln som får henne att dra på smilbanden ordentligt.

Vid elva-halv tolv nånstans gick jag ut igen, och då hade hon redan sovit en stund så jag la över henne till vagnen. Dags för motion av häst nummer två! Assim fick samma behandling som Kaprifol, fast hans pass blev nog lite hårdare. Han var stundtals riktigt fin faktiskt!

Och även här vaknade Nora när jag var precis klar! Så vi gick in igen och lekte några minuter innan det var dags att promenera bort och hämta Loke.

Här somnade hon vare sig på vägen till förskolan, eller på vägen hem utan höll sig vaken i flera timmar. Jag gjorde nåt försök att lägga henne inne när jag tyckte att hon verkade trött, men hon flinade bara åt mig när hon väl låg i sin säng. Framåt tre-halv fyra hade vi lekt tillräckligt länge inne så då la jag Nora i vagnen och tog med mig Loke ut. Nora somnade medan vi hämtade posten och dagens ägg och vi hann leka lite ute med skottkärror och cykeln innan hon vaknade. Då var det ändå dags att gå in och laga mat så det gjorde vi.

Maten intogs (knappt för Lokes del idag) och jag hade två ganska gnälliga barn resten av kvällen. Vid klockan sju fick jag Nora att somna och därefter blev det kvällsmacka och pyjamas för Loke. Det tog inte många minuter att lägga honom idag, han var riktigt trött. Axel tajmade in att komma hem när huset äntligen var tyst och båda barnen sov, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.