Sol och vind

05.30 tyckte Loke att det var dags att vakna i morse. ”Det är tänt ute!” Till i natt har jag tryckt in rullgardinen liksom i fönstret för att försöka minimera ljusinsläppet så mycket som möjligt, får se om det hjälper. Jag var även berättat för honom (igen..) att det snart är sommar, och då är det ljust även när man ska sova!

Nåja. Nora vaknade också och Axel skulle upp så vi åt väl frukost då! Och jag hade ju roliga planer för oss så det var väl lika bra att kicka igång dagen. Efter frukost gick vi ut, solen värmde redan men en tråkig vind även idag. Men vi överlevde. Halv nio satt vi i vagnen bakom Assim, redo för en go runda!

Den här gången sövde jag Nora i babyskyddet, det är det som anas under filten ovan. Hon sov så gott där i hela rundan.

Vi tog rundan via badplatsen (3.5km) idag så det blev allt ett bra pass för lille ponnyn idag. En hel del travat fick vi också, så det tog inte hela dagen heller, hehe.

Efter rundan fick Assim lite extra gott att äta och gå ut i hagen igen. Nora fortsatte sova så jag och Loke mockade lösdriften och fikade på melon ute i solen. Sen följde lite innelek och lunch på gårdagens rester (vi äter inte pannkakor riktigt varje dag faktiskt!). Och vid ett packade vi på oss kläder och gick ut igen. Nora fick ligga i vagnen, och alltså, hon är ju hopplös ibland! Det där med att ligga på rygg, det gör vi inte längre än tre sekunder oavsett var vi befinner oss.

Det är spännande att byta blöjor på henne dessa dagar vill jag lova.

Både Nora och Loke somnade i vagnen innan vi hunnit upp till nästa kyrka så jag vände kvickt och gick till stallet. Kaprifol hämtades in och dagens lera borstades av. Då gott det gick.

Riktigt vårväder nu så hästarna letar gärna efter grässtrån.

Jag passade på att tömköra Kaprifol medan båda barnen sov. Jag hann köra ett rätt ordentligt pass, Kaprifol var fin men lite loj. Precis när jag tänkte gå in i stallet vaknade Loke, bra tajming! Kaprifol fick också lite gott i en hink och så fick hon gå ut igen. Loke var på bra humör så vi hämtade ägg, tittade till fåren (inga lamm än) och fyllde vatten till hästarna. Sen blev det gungning tills Nora vaknade!

Och även Nora fick gunga sen! Fast i hoppgungan då.

Sen blev det middag när Axel kom hem och nattning av barn. Och nu snart sova! Och hoppas på att få sova lite längre i morgon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.