Ponnymys och BVC

Jag och barnen inledde dagen med en runda med ponny och vagn. Fyra kilometer blev det idag och han travar på så fint så, Assim. Och det är ju backigt här alltså, har inte tänkt på det på samma sätt förut men det märks liksom mer när man sitter i en vagn. Assim får dra på ordentligt i vissa backar, inte konstigt att hans rumpa känns som den musklat på sig lite. Och det blev ju himla bra med bakselen med nya selen så även nedförsbackarna rullar fint.

Efter rundan mockade jag och Loke lösdriften och Nora vaknade lagom till att vi var klara. Då blev det tidig lunch och så åkte jag och Nora till BVC för vägning och mätning och läkarbesök.

Det började med att sköterskan typ fick hjälpa mig att få av kläderna på sprattelgumman medan jag berättade att hon numera tar sig fram krypandes. Och sen skulle hon ligga på vågen, eller NÄ det kan man ju inte göra sa Nora utan försökte rulla av den eller sätta sig upp. Hon fick vägas sittandes helt enkelt! (Check på att kunna sitta, det frågar vi först vid 8mån sa sköterskan till Nora som satt stadigt och rakryggad på vågen). Siffrorna på vågen stannade på 6570g, haha. (Som jämförelse vägde Loke 8050g vid samma ålder) Ynka 350g upp sen senaste besöket för fem veckor sen. Sen var det dags för längdmätning, ytterligare ett moment där barnet ska ligga stilla på rygg. Nora sprattlade och vred sig för glatta livet. Jag höll fast armarna och sköterskan benen, samtidigt som hon försökte få en längd på barnet. Det gick dåligt, hehe, men 65cm skrevs i protokollet. Ungefär här berättade jag att hon kan dra sig upp till ståendes själv också, vare sig sköterskan eller läkaren var förvånad vid det här laget. Huvudmåttet togs när Nora stod upp, det gick bra tills hon började hoppa. Då fick hon hänga i luften i stället.

Till sist var det läkaren som fick ta över barnet och han lyste i ögonen, öronen, kikade i munnen och klämde igenom henne lite. Allt var bra! Nora försökte äta upp hans instrument men vi lyckades avleda henne med en leksak.

Sammanfattningsvis ett ganska roligt besök där vi mest skrattade åt Noras aktivitet och glada ansikte. Viktkurvan fortsätter att dippa lite, och hon verkar inte ha växt så mycket på längden heller, men hon är pigg och glad och till synes frisk och väldigt aktiv. Får försöka göda henne lite till hembesöket om två månader!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.