En bock på listan

Under förmiddagen avklarade vi ännu en grej på vår oändliga To-Do list, nämligen fix av fårhagen borta vid tennisbanan. Ni kanske minns att vi hade en rishög där som blev hämtad av ”risbilen” nån gång i höstas (tror jag). För att bilen skulle komma åt fick vi riva några meter av staketet, och det är alltså det som vi nu har byggt upp.

Sen var det nån stolpe som gått av och lite elrep som behövde spännas, och så stadgade vi upp ett hörn så vi kunde spänna ståltråden ordentligt.

Skönt att ha det klart, nu är den redo för fåren när de ska byta hage nästa gång.

När vi kom hem igen var det lagom med lunch och efter lunchen åkte Axel och båda barnen och handlade. Jag red ut i skogen på en pigg och busig Kaprifol!

Idag var allt farligt, men vi hade rätt kul ändå och kom levande hem igen.

Under eftermiddagen påbörjade vi en annan punkt på vår lista, nämligen en slags förvaring till trädgårdsredskap. Iom verkstans renovering och förvandling till en ren verkstad vill vi inte ha massa trädgårdsredskap där inne i framtiden. Vi har heller ingen lust att gå hela vägen till ladan varje gång man ska rensa lite ogräs, då kommer det ju aldrig bli gjort! Så vi tänker göra en liten förvaringsplats på baksidan av lekstugan, som ju ligger alldeles bredvid vårt grönsaksland.

Vi tänker oss ett litet tak, stenplattor på marken och kanske nån spaljéliknande vägg på ena sidan. Och så lite krokar och nån hylla kanske. Skottkärran får plats, lite redskap, nån trädgårdsslang kanske mm. Vi grävde bort gräset idag och tog två stenplattor som låg lite löjligt framför lekstugan, de andra sex kommer vi ta från ytan framför verkstan, så grusar vi där i stället. Jag tog aldrig nån förebild från framför lekstugan men det låg två plattor som en liten tunga ut från de andra plattorna. Vi la dit gräsmatta från där vi grävde bort från baksidan, så det läker nog ihop fint ganska snabbt.

Det var det vi hann idag! Sen blev det dags att laga middag, äta middag, mocka lite skit och sen hade vi lördagsmys till Lokes nya favoritserie på TV (Buurman//Två snubbar. Den holländska varianten är dock mycket roligare för då är det tal till). Och nu sover båda barnen, jag pausar några minuter i soffan innan läggdags och Axel (och nog Kaj också) är på vildsvinsjakt på en bondes mark en bit bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.