Ponnyvagn och hagbyten

I förmiddags åkte jag och barnen ut med ponny och vagn igen och det blev vår hittills längsta runda. Hela sex kilometer! Inte illa för en svart liten shetlandsponny ändå. Vi såg en älgko med kalv på vår runda idag, roligt!

När vi kom tillbaka till stallet fick Assim gå ut i hagen igen. Inte den vanliga hagen dock för igår bytte vi hage på honom och Zingo och de går numera i hagen runt ridbanan. Fåren har betat av det värsta gräset där nu så jag tänkte att det skulle passa rätt bra att låta Assim och Zingo gå där nu innan det växer upp för mycket igen. Zingo fick ju fång i vintras och ska inte gå på så mycket gräs och jag vill gärna att Assim håller sig borta från fången också. Zingo flyttar hem till sin medryttare i juni så planen är att de går i denna hage tills dess helt enkelt.

De andra hästarna släpps på gräs till helgen ungefär, lite beroende på hur snabbt de äter upp sin höbal.

Under eftermiddagen blev de innelek, det pölade rätt bra stundtals även idag och nu hade vi ju inte lekt så mycket inne på ett tag så alla leksaker var roliga igen.

Även fåren fick ny hage idag, efter middagen, och nu hamnade de borta vid tennisbanan. Det blev dem glada för! Ingen bild på det tyvärr, får bli en på Nora i stället!

Tror bilden talar för sig själv. Hon har föresten börjat ta enstaka steg längs möbler nu, men det är väl ingen förvånad över va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.