Fredagskänsla

Jag har fått väcka Loke alla dagar denna veckan eftersom vi ska upp och till förskolan, så nu när vi inte behöver ställa klockan i morgon känns det som fredag! Inte lär det bli sovmorgon dock för den här morgonpigga tjejen vaknar halv sju-sju.

Medan Loke var på förskolan sov Nora i princip hela tiden så jag mockade, grovstädade verkstan och groomade hästarna. Vi kom lite ur våra rutiner när förskolan började igen så jag tänkte det kunde passa bra med lite vila för båda hästarna faktiskt. Kaprifol har kommit igång riktigt fint och träningen har ju trappats upp över en tid, så ett avbrott passade rätt bra. För Assims del har det varit en hel del nytt i samband med flytten till oss. För stora hästar pratar men mycket om vad som sker iom flytt med nya underlag att tränas på, ny mat, ny hage och kanske annan typ av träning, och det är ju faktiskt samma för Assim även om han är en liten shetlandsponny. Framförallt träningsmässigt drar han mycket mer vagn nu än tidigare och jag tror även han tränas mer över lag. Så även han kunde vara värd en vilovecka och det passar även bra att lägga in det nu när han går i en nerbetad hage.

Vid lunchtid var jag en kortis hos tandläkaren och när Loke var hämtad på förskolan åkte vi alla in till Hjulet i Vårgårda. Var främst ute efter skor till Loke (ja ni läste rätt! Ett litet glapp i Arvegodset), men det fanns inte. Fick med oss en flytväst till Nora och lite andra smågrejer i stället.

Under eftermiddagen lekte vi lite ute, tittade till fåren, kikade på när åkern på andra sidan vägen harvades och så blev det mat nån gång där också.

Efter maten var Nora dödstrött så vi gick ut och hon somnade i vagnen. Vi hämtade posten, röjde lite ute och tog in hönsen. Och så kikade vi under hönan som ruvat på ägg ett tag och tjoho, två kycklingar är kläckta! Får se om det blir fler eller om de andra två äggen förblir okläckta. Så tre kycklingar har vi nu, de två som kläcktes för tio dagar sen är numera bara en tyvärr. Den ena dog oförklarligt en morgon tråkigt nog. De båda hönorna tar fortfarande hand om den tillsammans, lite onödigt kan tyckas eftersom ingen av dem lägger ägg nu då.. Haha. Jaja.

2 tankar på “Fredagskänsla

  1. Och uppenbarligen är inte hönorna så duktiga på att samarbeta i uppfostran eftersom en av två kycklingar inte har överlevt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.