Sommar

Första sommarmånaden är här och nog är det sommarväder! Eftersom Loke varit lite snorig och hostig i helgen fick han vara hemma från förskolan idag. Idag har han dock varit i stort sett som vanligt. Under förmiddagen gick vi bort till församlingshemmet och åkte rutschkana och gungade. Nora slumrade lite på vägen dit men vaknade av höga ljud strax därefter så hon var med och lekte.

Hon tröttnade ju dock därför rätt snart så då fick vi gå hem igen så hon kunde somna i vagnen. Lyckligtvis var det full showtajm på åkrarna med strängning av hö och höbalstillverkning så Loke misstyckte inte.

Nora somnade gott i vagnen och sov resten av förmiddagen och över lunchen. Jag och Loke tog då tag i att städa min bil samt sätta i den större bilstolen till Nora. Axel upptäckte nämligen att babyskyddet som vi hyrt skulle lämnats tillbaka förra veckan. Hej vad tiden går snabbt! Lyckligtvis hade vi ju införskaffat en stol till Nora, en röd och fin!

Vi eldade lite pinnar i hagen också och Loke tyckte vi skulle grilla till lunch så det fick vi ju göra! Det var dock dåligt med korv här hemma så det fick bli prinskorv, men det var gott det med.

Efter lunch vaknade Nora och när hon ätit packade vi in oss i bilen för att åka och lämna tillbaka babyskyddet. Jag slängde in lite skräp i bilen också så åkte vi via tippen så blev det åtminstone två ärenden när vi åkte.

Under eftermiddagen lekte vi ute och höll på att smälta bort i värmen. Lite frukt i skuggan och Loke var snäll och ”passade” Nora medan jag sprang in och hämtade nya kläder till henne. När jag kom ut satt de så här gulligt:

Snart var det middagsdags (kycklingcurry) och jag passade på att koka lite rabarberkräm också. När vi letade efter korv hittade vi nämligen flera påsar med rabarber från förra året… Pinsamt, men det får vi ju försöka göra slut på innan de nya är redo att skördas. Väldigt god kräm blev det till kvällen sen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.