Sol och bad

Loke kom iväg till förskolan i morse och jag gick sen hem med Nora igen och gav henne frukostgröten. Därefter tog vi hand om lite tvätt innan vi gick ut och hjälpte Assims medryttare att ta på bootsen för dagens ridtur som gick ner till sjön. Hönsen fick komma ut också och sen tog jag en liten promenad där Nora somnade gott i vagnen. Då fick Kaprifol komma in och bli borstad och påklädd tömkörningskläder och så blev det ett pass på banan. Hon jobbade på fint i värmen! Jag hann röja/städa lite i stallet också innan Nora vaknade. Det är lite byte på hästar på gården denna månad så passar på att städa lite. Zingo åkte ju ut på foder och om drygt en vecka flyttar Mille till ett annat stall. I stället för Mille kommer en ny valack flytta in, och i övermorgon kommer en ”sommarhäst” som stannar i två månader. Det är inte vilken häst som helst utan Tildas familjs häst! Tilda kommer rida den en del medan de bor nere hos Nils och Marsha under juni-juli så ser fram emot att vi ska kunna rida ihop!

När Nora vaknade blev det lunch och lite gunga innan vi hämtade Loke på förskolan. När det var dags för Nora att sova igen lite senare traskade vi ner till badplatsen för att bada lite.

Loke är ju lite försiktig av sig med vatten och tycker ofta det är kallt, så räknade inte med att han skulle bada så mycket. Men han blev modigare och modigare och var i en hel del faktiskt! Upp till bröstet blev han nog blöt till sist tror jag. Det var inte jättekallt faktiskt får jag erkänna (jag plaskade mest med fötterna iof).

När vi tog en paus för lite frukt hade Nora vaknat i vagnen och låg nöjt och tuggade på sina fingrar och kikade sig omkring. Har ju glömt att berätta att första tanden kommit! Lite oklart när, jag säger glatt nej på frågan om hon har tänder men mormor stoppade in fingret och motbevisade mig i helgen, haha.

Efter fruktpaus blev det lite mer bad, Axel kom ner och doppade sig efter jobbet och så gick vi hem och slängde ihop en korv stroganoff.

Och nu de sista är städning av lusthuset påbörjat och Axel har skruvat lite på hästsläpet inför onsdagens besiktning. En full måndag helt enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.