Städa städa

Förmiddagens ”lediga tid” (= Loke på förskolan, Nora sover) gick åt till att städa klart i lusthuset. Det blev ju dammsuget igår och gardinerna togs mer för tvätt, så idag blev det diskmedel och vatten. Ja ni hör, rent på riktigt alltså! Vi missköter ju detta lilla lusthus rätt bra och använder det mest som parkering för cyklar och barnvagnar, men så här års är det väl ändå lite kul att kunna sitta där. Men då kan det ju vara lite renare så att säga. Lite bättre är det efter idag i alla fall.

Utsidan är inte så vacker den heller, träet är rätt ruttet bitvis, men nu är fönstren rena i alla fall.

Så här i efterhand kanske jag skulle lagt några minuter extra på att stryka gardinerna och duken också, men så blev det alltså inte. Det blev i alla fall bättre än innan!

Nora var med på det sista fixet, och sen var det dags för lunch. Ingen passande bild på det, men här är Nora som matchade body och skor en stund idag.

Efter lunch kom veterinären för Assims (och Annas) vaccination och tandkoll. Jag var ute och gav hönsen nytt vatten när veterinären plötsligt kom 45min före utsatt tid, hehe. Så fick snabbt ta in Assim och springa in och lämna Nora till Axel. Assim fick en liten dos lugnande och sen fick han gapa stort. Det var lite spännande eftersom detta är första tandkollen för Assim hos mig och jag inte riktigt visste hur det skulle se ut där inne. Men det såg jättefint ut! Veterinären slipade lite på de bakersta tänderna i överkäken, men det var allt. Skönt!

Under tiden som jag assisterade vid tandkollen tog Axel med sig Nora och hämtade Loke på förskolan. Med traktorn, hehe. Det är nog inte så många barn som har blivit hämtade med så många olika varianter av åkdon som Loke har!

Tandkollen gick ju som sagt snabbt så jag hann även dammsuga torkrummet och lite i sadelkammaren. Får fortsätta i det sistnämnda i morgon.

Under eftermiddagen blev det lite lek, urmockning av boxen i stallet, och middag. Efter middagen klippte vi gräset och Nora ville bada lite så det fick hon en stund innan det blev lite kallt.

Torr och iklädd pyjamas fick hon hänga på till hönsen och stänga in dem, och hämta dagens ägg. Kvällsmys!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.