Midsommarhelg

Här har det varit fulla dagar minsann, får försöka sammanfatta det lite kort. Lite dålig har jag varit på att fota också, men vi ska se här vad jag kan hitta…

På midsommaraftonens morgon packade vi ihop oss i bilen och åkte till Enbergs stuga vid Vanderydvattnet. Där träffade vi stuginnehavarna, mormor och Peter med barnen. Det var äkta midsommarväder med ömsom strålande sol och hetta, och spöregn.

Bad, lek, umgänge och god mat och dryck!

Harvning och skrapning av väg med traktor var nog roligast om vi frågar Loke.

Vi sov över i en av stugorna med fantastisk sjöutsikt och vaknade upp vid åtta. Barnen har varit generösa med sovmorgon hela helgen faktiskt! Efter frukost och lite lek åkte vi hem, vi hade ju mer att fira.

Axels familj droppade in och vi åt lunch tillsammans och sen stack jag och Tilda ut på ridtur! Deras Zalka anlände ju i torsdags och tog det hela med ro, och under lördagen red vi alltså ut ihop. Ca sju kilometer i alla gångarter! När vi kom tillbaka var det mesta redo för Axels ”paketjakt” som hans familj ordnat. Jag var helt oskyldig! Det hela började med ett kuvert med siffran 1 på och där i fanns en ledtråd till ett paket. I paketet fanns det sen ett kuvert nr 2 med nästa ledtråd i. När Axel kommit till nr tio började han ana oråd, hehe, och jovisst var det trettio paket som skulle hittas. De var gömda på alla möjliga ställen; i vapenskåpet, i akvariet, i jakthornet ute på gärdet, i grannens källare, i verkstan. You name it! Ni förstår att det tog hela dagen, haha! Lyckligtvis var det paus för tårta vid nr femton.

Till sist var alla paket funna och en ordentlig plockmiddag serverades nere hos grannarna.

Sent blev det också, men roligt hade vi!

Även idag fick vi sova till åtta och vi har varvat utelek med innelek, lite efter vädret. Det har kommit en hel del välkommet regn i helgen, och det är ju trevligt när det varvas med uppehåll.

Före lunch blev det ridning igen för mig och Tilda! De går bra ihop våra bruna ston. Idag red vi en kort uteritt som avslutades i paddocken med lite kort avstämning inför morgondagens dressyrträning nere i ridhuset som vi båda ska vara med på.

Under eftermiddagen blev det lite trädgårdsjobb, fika och lek. Och middag på kvällen! Och nu är vi rätt trötta allihop så det ska bli skönt att få sova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.