Svettigt

Sommarvärmen hänger i så svettiga dagar blir det. Igår var jag och barnen inne och uträttade lite ärenden i Vårgårda under förmiddagen. På vägen hem stannade vi på en liten rastplats och fikade på frukt och Festis. Lite mysigt ändå!

När vi kom hem blev det lite lek och sen lunch. Nora sov em-passet i vagnen och jag och Loke tog det lugnt inne den timmen, var skönt med lite paus. Framåt eftermiddagen när Nora vaknat fick vi ner till sjön och plaskade. Går väldigt bra att vara själv nere med båda barnen, även om det är lite fullt upp att ha ögonen på båda hela tiden, haha.

Efter middagen blev det hagbyte på fåren vilket gick ganska smidigt ändå.

Och när barnen gått och lagt sig möttes jag och Tilda i stallet och red en runda i skogen på åtta kilometer. Mycket galopp och lite plask i sjön!

Den här dagen, fredagen, började tidigt. Axel åkte till Gbg för jobb och barnen lekte så himla fint inne medan jag plockade undan frukosten. Loke gömde sig under en filt i soffan och Nora ”hittade” honom, och så löste Loke bok för lillasyster också.

Efter frukost gick vi ut till stallet och grejade lite med selar och fick ihop nåt användbart så vi kunde åka stora ponnyvagnen på en riktig runda. Vi fick med oss Tilda med familj och Nils! På plan mark drog Assim mig, Kaj, Nils, Noah, Loke och hunden Sikta, nemas problemas! I de branta backarna på hemvägen var vi en Kaj mindre, men inte fy skam det heller. Lite tungt på vissa ställen men han drar ju som en oxe den lilla svarta ponnyn.

När vi kom tillbaka gjorde vi pannkakor så alla blev mätta och när Nora ville sova gick jag ner till sjön. Tänkte att Nora kunde sova medan jag och Loke badade, det gick sådär.

Men det blev rätt okej ändå. Jag doppade mig själv och låg och halvsov på en handduk i solen, ganska lyxigt ändå. Sen vaknade båda barnen och vi kunde plaska en liten stund tillsammans i alla fall innan vi behövde gå hemåt.

Till middag blev det grillad kyckling och till efterrätt egna jordgubbar! De har börjat mogna nu minsann. Gott gott. Barnen somnade gott och jag drog fram hinder till banan. Jag och Tilda skulle hoppa lite, hon var dock försenad hem efter en utflykt men jag körde på ändå för Nora vaknar ju gärna runt halv tio-tio. Det blev lite studs, en oxer och ett ”byta varv-hinder”, Kaprifol var ganska fin och det gick bra. När jag nästan var klar kom Tilda och gjorde klar Zalka så jag hjälpte henne lite (efter att ha ”lagt om” Nora när hon vaknat tjugo i tio!).

Efteråt satt vi hela gänget i trädgården en stund och pratade lite, även Lars och Tildas syster Irma var med, en äkta sommarkväll med ljus himmel och surrande myggor. Och helg är det nu också! Och bara två arbetsdagar kvar innan Axel har semester!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.