Njupeskär

I morse vaknade vi upp till sol och fin utsikt över Limedsforsen! För nej vi körde aldrig till Älvdalen i går kväll, när jag skrev inlägget glömde jag att vi ju ändrat rutten iom att vi körde via Åmål i stället. Så vi körde tills barnen började tröttna på att sova i bilstolarna och stannade på en ställplats här:

Frukost i husbilen och så såg vi oss om lite. Dalasandsten, en skidgubbe och snöplogar!

När vi var nöjda satte vi oss i husbilen med gpsen inställd på målet för dagen; Njupeskär. Det var knappa två timmar kvar och resan gick smidigt. Nora sov nästan hela vägen, vi stannade halvvägs för fruktpaus och Loke kastade några stenar i en fors. En extra paus för Lokes toalettbesök, men sen var vi framme. Tomt på folk på vägarna men parkeringen vid Njupeskär var smetfull!! Vi fick åka runt en bra stund innan vi lyckades klämma oss in på en plats. Och lunchade på tunnbrödsrullar innan vi gav oss iväg.

Barn och lite dryck på ryggarna!

Det är ingen enorm promenad till Njupeskärsfallet, två kilometer dit och två kilometer tillbaka via en annan väg. Ganska lagom!

Loke gick själv en liten bit, men trivs annars rätt bra på ryggen.

Vattenfallet var tjusigt och vi åt ett äpple och drack lite nyponsoppa på plats innan vi vandrade tillbaka till husbilen. Väl där klättrade barnen omkring lite, Axel tog en kaffe och så körde vi vidare på vår resa.

Ca 40 min ner mot Sälen, vid Bornåsjön där vi tänkte tillbringa natten. Solen sken vid ankomsten och det blev en glass!

Klockan var ca fyra, så än lite tid kvar av dagen. Lite lek och cykling blev det.

Och matlagning; nåt så lyxigt som korv stroganoff (Lokes favorit). Men all mat smakar ju gott på semestern, och ännu godare blir det ju ute så här vid vattnet!

Sen kom regnet och vi kastade in alla grejer i husbilen, hehe. Och tillbringade resten av kvällen inne under tak. Barnen somnade sen utan alltför mycket besvär och nu sitter vi och äter choklad och tar en drink! Nya äventyr väntar i morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.