Orsa Rovdjurspark

I går morse vaknade vi upp på Orsa Camping efter en god natts sömn. Efter frukost och lite ihoppackning satte vi kurs mot djurparken som var dagens aktivitet.

Det tog bara ett par minuter så var vi där! Solen sken och himlen var blå, men nog såg det ut att komma lite regn så vi tog med oss regnjackor och satte på regnskyddet på vagnen. Och tur var väl det, för vi hann knappt till första inhägnaden innan himlen öppnade sig och släppte ner både regn och hagel över oss. Vi kikade extra länge på järvarna, för där kunde man stå under tak, men snart kände vi att vi ändå fick röra på oss!

Björnar finns det gott om i parken!

Brunbjörnar, Kodiakbjörnar och isbjörnar!

De sistnämnda kanske gillade vädret lite extra? Efter björnarna letade vi efter snöleoparder och persisk leopard, men katter gillar ju inte regn så de gömde sig bra. Vi skymtade en inne i sitt hus en bit bort. Vi krigade oss upp för berget till toppstugan och då var klockan lyckligtvis tolv så vi skakade av oss regnet och gick in och lunchade på hamburgare.

Noras första restaurangbesök tror vi bestämt! Båda barnen skötte sig fint, och efter en stund började solen skina igen.

Men ni ser haglet i kanten va?

Med solen kom också katterna fram!

Tigrar!

Och den persiska leoparden.

Snöleoparden kunde vi dock fortfarande inte se. Men fler björnar såg vi på vägen ner, både stora och små.

Till sist letade vi efter vargar men de gjorde sig osynliga i sitt stora hägn. Så vi avslutade besöket i Orsa Rovdjurspark med lite lek på lekplats och sen var det dags att styra skutan söderut igen.

Planen var att båda barnen skulle somna i bilen och vi skulle köra full gas tills de vaknade, och förhoppningsvis då hunnit en bit på vägen. Och det gjorde vi verkligen! Både Loke och Nora sov ända till Filipstad, drygt två och en halv timme. Så skönt! Och de var båda på bra humör när de vaknade så vi körde vidare till Kristinehamn där vi tog hand om Noras bajs-ostrof och hämtade thaimat. Maten tog vi med till Gullspång och intog tillsammans med mormor! Där blev det lek fram till drygt klockan åtta, så hoppade vi in i husbilen igen och körde sista biten hem.

Vi bytte lite platser den här etappen för Loke var pigg och Nora var trött på att åka bil. Så Loke fick sitta fram och roa sig och jag satte mig bredvid Nora. Det funkade fint, Nora sov nästan hela vägen och Loke var vaken och glad hela vägen hem!

Lite välling i magen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.