En annorlunda dag

Som inleddes ganska normalt ändå, med tidig uppgång och frukost. Därefter stack jag och barnen ut på promenad; Loke red Assim och Nora satt i barnvagnen. Axel fick då lugn och ro till att laga gräsklipparen, igen! Det var inte jag som körde sönder den, den här gången i alla fall!

När vi nästan var hemma igen ringde Axel och sa nåt i stil med ”Är ni hemma snart? Jag behöver hjälp med att lägga ett bandage…” Så hem snabbt och ut med ponnyn i hagen och upp till huset där Axel satt med blodig hand i knäet. Han hade fixat gräsklipparen och när han skulle dra fast knivarna igen slant han och typ fläkte upp ovansidan av ena handen och framför allt ett finger. Vi kikade lite på det men kom fram till att det nog var bäst att åka till vårdcentralen. Så jag och barnen släppte av Axel där och åkte till en lekplats.

Vi roade oss en dryg timme ungefär, Axel blev undersökt ganska direkt och blev tvättad och de kom fram till att det var bäst att sy.

Nio stygn fick han på fingret, ser väldigt tjusigt ut. När han var klar plockade vi upp honom och hungriga som vi var åkte vi till Ica och köpte lunch som vi åt upp på en rastplats vid en å på vägen hem.

Lite kunde vi ju greja ändå tänkte vi, så vi åkte med traktorn till hagen vid tennisbanan och putsade lite. Bagglammen tyckte det var spännande!

Och så kom vi hem och hann klura på vad vi skulle hitta på härnäst när vår höbonde hörde av sig och undrade om vi kunde hjälpa hans fru Sofia att köra förrymda får till 4H-gården i Vårgårda. Klart sa vi och packade in barn i bil, kopplade på släpet och åkte till Viksgården där fåren var infångade. Två gigantiska, och supersnälla, baggar som gått ett par kilometer från sin sommarhage över natten. Sofia kom dit också och vi ledde enkelt in baggarna i släpet med var sitt grimskaft och körde till 4H-gården.

När vi ändå var på 4H-gården hälsade vi på alla andra djuren där också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.