Regnet droppar

Så var det söndag igen och en ganska blöt sådan. Förmiddagen var iof rätt okej så då passade vi på att greja lite ute. Axel fixade lite med sommarhagen och jag och Loke städade hönshuset medan Nora sov. Nya tuppen Ron verkade ta flytten med ro och det var lugnt i hönsgården. De fick hålla sig i sin gård idag dock så Ron säkert vet var han bor.

Sen har vi påbörjat ett annat litet projekt också, nämligen större hönshus, haha. Jag har aldrig riktigt varit nöjd med vårt hönshus, jag tycker det är litet och trångt och krångligt att städa. Vi får heller inte riktigt till inredningen så det blir bra med sittpinnar och reden mm. Och nu har vi fått Nils och Marshas lekstuga som vi ska bygga om till hönshus! Vi var där nere en stund och grejade lite innan Nora vaknade; dragit bort lite tapetrester, skrapar färg och latexat skarvar. Lite kvar av det jobbet och sen ska det målas på insidan och vi ska klura lite på hur vi ska göra golvet smidigast. Jag hade gärna lagt in nån slags plastmatta men Axel är mer inne på formplywood. Vi får se! Sen ska ju lekstugan flyttas upp till oss också såklart, men det kan nog en granne längre bort lösa åt oss. Tror det kan bli riktigt bra!

Under eftermiddagen har vi hämtat upp våra numera sex tackor från hagen på andra sidan vägen, till sommarhagen. Där ska de få rensa lite ogräs och sen blir det ”installning” även för dem. Sen regnade det på rätt bra så resten av dagen har spenderats inomhus. Övervåningen blev lite städad och jag har rensat ut ett gäng kläder från min garderob. Och så blev det bad för mig och barnen som avslutning på dagen.

När vi lyckats få barnen att somna tog vi tag i ”kattmatstillverkning”. I fredags åkte jag via slakteriet och hämtade lammköttet från de två lammen vi fått slaktade. De fick för övrigt himla fint beröm och betyg av slaktaren, han ser sällan så fina lamm av de lite mer päls-inriktade fåren. Roligt! Mycket kött blev det också, runt 14kg per lamm. Utöver lammlådorna hade vi bett om att få med oss inälvorna också vilket vi idag har malt ner och gjort kattmat av. Vi har fortfarande lammlever i frysen sen förra året, så vi sparade bara hjärtan till oss själva. De ska vi röka antar jag, brukar bli gott. Katla har redan fått smaka på sin del, nöjd katt vill jag lova. Hekla brukar inte vara lika förtjust, får se vad hon säger när hon kommer hem nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.