Nöjd med dagen

Igår fick vi in riktigt mycket på agendan! Jag kom hem i bra tid och vi åt mat direkt och båda barnen stoppade i sig maten rätt bra så det tog inte hela kvällen det heller. Därav kunde vi gå ut efter maten och greja lite; jag fick ridbanan snabb-harvad inför dagens träning och vi stoppade in fåren i sitt hus inför torsdagens klippning. De verkade veta precis var de skulle nånstans, de sprang typ i förväg och in i sin hage.

Axel var i Göteborg med Nora under dagen och grejade lite på Universitetet, och hann även svänga förbi Hornbach och köpa matta innan han susande hem för att hämta Loke på förskolan. En vinylmatta med grått ”trägolvs-utseende”, kommer bli riktigt tjusigt (och lättstädat) i hönshuset!

Vid strax efter sex åkte Axel iväg på jaktmöte och jag och barnen fixade vatten till fåren, stängde in hönsen och matade kaninerna innan vi gick in. Där åkte pyjamasarna på och kvällsmackan gjordes i ordning. Loke fick titta en liten stund på tv också och sen var det dags att borsta tänderna. Eftersom vi nästan alltid hjälps åt vid läggdags, jag och Axel, har vi inte riktigt någon rutin för hur man ska göra när man är själv. Igår gjorde jag så att jag tog med mig båda barnen till Lokes säng och läste bok, så som vi alltid gör när Loke ska sova. Nora växlade mellan att gå runt lite och vara med i sängen, hon var nöjd i alla fall så det gick bra. När jag läst två (korta) böcker till Loke sa jag att ”nu får du ligga här och mysa lite så ska jag gå och lägga Nora, jag kommer tillbaka om en liten stund”. Och så packade jag in honom lite och la gossedjuren tillrätta och tog med mig Nora in till vårt sovrum. Nora har faktiskt gått att lägga riktigt bra de senaste två-tre (?) veckorna och även idag gick det smidigt. Jag hörde att Loke stökade runt lite i sin säng en stund, men snart blev det tyst. Och när Nora var nerlagd i sin säng gick jag försiktigt in till Loke, och då hade han somnat så gott så. Härligt!

Axel kom hem en kvart-tjugo minuter senare till ett tyst och lugnt hus, så jag sa hej och hej då och stack ut till stallet! Där ute fick jag sällskap av Camilla så vi hade en mysig stallkväll tillsammans. Hon red sin häst och jag tömkörde Kaprifol lite lätt så hon bara fick jogga runt lite, så nu är vi redo för dressyrträning i kväll!

1 tanke på “Nöjd med dagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.