Grym träning!

Igår var det dags för andra hemmaträningen för Åsa F, och det gick verkligen jättebra! Vi började faktiskt med galoppen idag, den brukar komma sist och då är bensinen redan slut så det brukar inte bli så mycket jobb där då. Därför var det väldigt roligt att börja där idag, eftersom traven ändå är rätt okej i dagsläget medan galoppen är lite sämre. Jag fick börja i det lätta varvet (höger) och rulla på en stor volt och lägga in ett gäng övergångar galopp-trav-galopp. Lite knackigt till en början men vi hittade ändå rätt ganska snart och fick fram en himla fin galopp. Jag behöver bli nogrannare med sitsen i galoppen, jag vill gärna dra bak inner skänkel och fastnar lite i innerhanden vilket bromsar galoppen så den blir lite stampig i stället för rund som man vill ha den. Fram med inner höft i stället och ”sitt i fattningsläge” hela tiden, då kommer inner skänkel fram och innerhanden blir lite mer elastisk. Sen har jag en dum ovana i galoppfattningarna också, och det är att jag lättar av i sadeln, framför allt när Kaprifol inte riktigt tar fattningen direkt. Jag vill liksom upp ur sadeln för att ”hjälpa henne att fatta galoppen”, men jag gör saken värre. Så sitt kvar på rumpan, håll om med skänkeln och sitt in i galoppen!

Bilderna har snälla Camilla fotat medan jag red fram innan Åsa kom, tack!

Vänstergaloppen var lite knackig även den inledningsvis, men ändå bättre än vad den varit det senaste. Här tyckte hon det blev lite jobbigt så hon fjantade sig och ”blev rädd” för bilarna som stod parkerade bredvid banan. Men sen fick jag igenom henne och hon blev riktigt fin även här!

Därefter följde lite skrittpaus och vi gick över till att jobba lite i skritten när vi fått andas ut lite. Vi gjorde ”fyrkanten” i skritt vilket innebär att men går på en fyrkant och i varje hörn lägger man in en kvarts framdelsvändning. Väldigt lösgörande och Kaprifol blev mjuk som smör och flyttade fint undan i båda varven. Vi fortsatte sedan på samma tema och red lite skänkelvikningar i skritt och trav. Jag är ju värdelös på detta och får inte riktigt till tajmingen med skänklarna, men det gick bättre och bättre! Det roliga här var att Kaprifol var superfin i traven mellan skänkelvikningarna, i båda varven. Efter en paus kan gärna den där vänsterbogen vara ”utanför kroppen” igen, men nu var hon verkligen ihop hela tiden och följde med jättebra åt båda hållen.

Som avslutning fick vi gå tillbaka lite till galoppjobbet på volt, och alltså, vilken känsla jag fick där!! Riktig gummibandskänsla i tyglarna där jag bara behövde spela lite med fingarna för att bibehålla henne i formen, motorn tuffade på bra och galopp-trav-galopp-trav gick riktigt bra! Då kunde jag plötsligt räta på mig lite också och ”bara sitta där” avslappnat och fint. Så skoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.